Mergi la conţinutul principal

Ionuț Jugănaru, între dezvoltarea oamenilor, fotbal și plimbări în aer liber

Viața la NN
Ionuț Jugănaru - Unit Manager NN
Ionuţ Jugănaru, Unit Manager NN

Povestea NN România este scrisă în fiecare zi de oameni, iar grija pentru fiecare dintre ei se vede în tot ceea ce facem. De la clienţi, la colegi şi colaboratori, ştimrelaţiile care contează încep cu două cuvinte simple: îmi pasă, și se continuă cu pasiune, implicare și susținere în planurile de viitor. În cei peste 25 de ani de când suntem prezenţi pe piaţa din România am învăţat cât de important este să fim noi înșine și că tocmai diferenţele dintre noi sunt cele care ne fac să fim mereu mai buni, ne inspiră să ne transformăm pasiunile în abilități și, mai ales, ne ajută să fim alături de clienți așa cum au nevoie ca să protejeze ce contează cel mai mult pentru ei.  

 

Am stat de vorbă cu Ionuț Jugănaru, Agency Manager, pentru că vrem să surprindem oamenii din echipa de consultanţi financiari NN așa cum sunt ei în viața de zi cu zi, cu poveștile și pasiunile care îi inspiră, și să arătăm ce face din NN locul în care tu contezi 

 

Când nu este la job, Ionuț petrece timpul cu cei doi băieți, unul de 9 ani și altul de 9 luni👶. Este pasionat de fotbal⚽, plimbări în aer liber🚶și lectură📚, iar atunci când se ocupă de pasiunile sale se simte relaxat și deconectat de la haosul cotidian. Cu toate că pasiunile și hobby-urile au trecut pe locul 2 de când a apărut cel de-al doilea copil, „încerc să îmi organizez programul astfel încât să le integrez în viața de zi cu zi”, povestește el.  

 

Ionuț este direct responsabil de dezvoltarea consultanților financiari din forța de vânzări NN și se descrie ca fiind o persoană sinceră, organizată, empatică, cu un spirit de echipă dezvoltat, aplecat către oameni și mereu dornic de a învăța lucruri noi. „Un defect pe care îl am este nerăbdarea, dar calitățile mele și faptul că ascult părerile oamenilor dragi din jurul meu recalibrează acest defect”, spune el. 

 

Din poziţiile de pe care le-a ocupat în ultimii 10 ani, cel de Unit Manager şi recent, cel de Agency Manager NN, Ionuț spune că rolul său este „de a ajuta oamenii să ia cele mai bune decizii din punct de vedere financiar”. Este modelul pe care îl urmează consultanții, fiind persoana care îi formează și îi ajută să se dezvolte astfel încât să-și atingă și chiar să-și depășească obiectivele.  

 

Se bucură că la NN „jobul este foarte dinamic, în fiecare zi cunosc oameni noi cu joburi diferite, pasiuni diferite, care se află în situații diferite” și povestește că îi place să le asculte poveștile de viață și să găsească împreună cu aceștia cea mai bună soluție pentru ei și familiile lor. Motivația sa vine din încrederea în soluțiile și misiunea NN de a ajuta oamenii să protejeze tot ce contează mai mult pentru ei. „Clienții au un parteneriat de lungă durată cu NN, bazat pe încredere, nu doar în momentele fericite, ci și atunci când apar situații neprevăzute pentru care nu sunt întotdeauna pregătiți”, spune Ionuț. 

 

Mai povestește cum domeniul asigurărilor l-a ales pe el și nu invers. Când era proaspăt absolvent de facultate, o colegă i-a propus o asigurare și i-a creat contextul ideal pentru a intra pentru prima dată în contact și a afla mai multe despre un job în acest domeniu. Ulterior a mers la un interviu, a urmat cursul de consultant și restul este istorie. „În domeniul asigurărilor orice persoană poate reuși dacă are ambiție, perseverență și plăcere în a lucra cu oameni”, iar la NN i-a plăcut foarte mult spiritul competitiv promovat, cultura organizațională, valorile și principiile pe care se bazează. Nu în ultimul rând oamenii din NN care sunt mereu deschiși, și gata să te ajute în momentele în care cei din jur au nevoie de sprijin 🤝. 

 

„Dezvoltarea mea profesională se datorează 100% NN, deoarece este primul meu job”, datorită căruia a cunoscut și legat conexiuni cu foarte mulți oameni. După 18 de ani de experiență, dintre care 10 în rolul de Unit Manager, Ionuț povestește că „dorința de a reuși și perseverența sunt cele mai importante calități și abilități pe care trebuie să le aibă cineva care și-ar dori un astfel de rol”, iar unul dintre cele mai importante beneficii de care se bucură este flexibilitatea programului de lucru.  

 

Din pasiunile sale, Ionuț aduce la job competitivitatea și dorința de a reuși. Împlinirea sa profesională, care alimentează și satisfacția personală, vine atât din partea colegilor, care după ce devin consultanți îi mărturisesc că aceasta a fost cea mai bună decizie luată, dar și din partea clienților. „Mă bucură mult momentele în care clienții de asigurări mă sună și îmi spun ce bine este să aibă o asigurare și cum i-a ajutat pe ei asigurarea”. 

 

Ionuț este parte din echipa de consultanţi financiari a NN România, lider în asigurări de viață și pensii private, care susține peste 2,2 milioane de clienți, adică un sfert din populația activă a României, să protejeze ceea ce contează cel mai mult pentru ei - viață, sănătate, casă și pensii.