Mergi la conţinutul principal

Ce este asigurarea de locuință?

Imaginează-ți asigurarea ca pe o poză pe care o faci casei tale la început, când semnezi polița. Dacă se întâmplă vreun incident, asigurarea te despăgubește ca să repari, înlocuiești sau reconstruiești ce s-a stricat și să le pui pe toate cum erau…ca în poză. Când ești asigurat primești bani pentru acoperișul distrus, pentru peretele ars din bucătărie și da, chiar pentru apa care ajunge la tine pe tavan de la vecini. Şi acestea sunt doar câteva exemple.

Ești interesat de o asigurare de locuință?

Completează formularul, iar un consultant NN te va suna în cel mai scurt timp să te ajute să alegi asigurarea potrivită.

familie fericita acasa
Alegi protecție 2 în 1, primești 2 cadouri

Grija pentru familie este și grijă pentru acasă. Bucură-te de 2 cadouri pentru starea de bine cu pachetul 2 în 1: Asigurarea de Viață Prudent 30 plus Asigurarea Facultativă de Locuință NN:

 • Cadou servicii telemedicină gratuite și nelimitate powered by NN & Telios Care, valabile timp de 3 luni de la activarea beneficiului
 • Cadou voucher EMAG în valoare de 200 de lei

 

Ofertă valabilă în perioada 02 aprilie – 15 iunie 2024. Vezi aici regulamentul campaniei.

Mai mult decât un adăpost, casa ta este locul unde viața se întâmplă.
Asigurare casa simplu
Uşor ca bună ziua

Fără hârtii şi semnături cu pixul, poţi avea asigurarea de casă pe loc odată ce interacţionezi cu un consultant NN. Apoi îţi trimitem toate documentele pe email.

ilustratie grafica lupa
Acoperă 24 de evenimente neprevăzute

Stricat, spart sau furat, ghinioanele sunt costisitoare. Cu asigurarea de locuință ești protejat în fața celor mai întâlnite evenimente neplăcute.

Asigurare de viata bani inapoi
Plata rapidă a daunei

Primești banii repede ca să repari repede. Iar când daunele sunt majore ne grăbim să-ți oferim în avans până la 50% din valoarea daunei.

Beneficiile asigurării de locuință

asigurare casa
Cărămidă, lemn sau piatră, casa ta e asigurată

Îți protejăm locuința construită pe structură de beton, lemn, metal, piatră, cărămidă, practic aproape toate.

asigurare locuinta pret
Cât mă costă asigurarea?

Costul depinde, de exemplu, de localitatea în care se află locuinţa, anul construcţiei acesteia, de suma asigurată şi de opţiunile pe care le alegi. Dacă vrei să iţi faci o idee acceseză calculatorul aici şi apoi stabileşte o întâlnire cu consultantul NN pentru a te ajuta cu o ofertă personalizată.

asigurare casa
O casă la schimb, cât a ta e în reparații

Dacă pagubele sunt mari și nu mai poți locui acasă, plătim până la 5 zile de cazare la hotel și până la 3 luni de chirie.

Hai să vorbim!

Completează formularul și vei fi contactat de consultantul tău NN în cel mai scurt timp. 

Extra-protecție cu opţiuni suplimentare

Știi cum se spune, un necaz vine mai mereu însoțit. Iar dacă vrei să stai liniştit alege opţiunile suplimentare.

asigurare locuinta
Opţiunea suplimentara pentru bunurile din locuință
Te despăgubește ca să schimbi sau repari obiectele stricate, de exemplu - covorul decolorat de inundație, mobila care a avut de suferit în incendiu sau televizorul care a sfârșit pe podea după un cutremur.
asigurare locuinta
Opţiunea suplimentară de răspundere civilă
Dacă ai uitat robinetul deschis și apa l-a inundat și pe vecinul de dedesubt, extra-opțiunea te ajută să acoperi și pagubele lui și să rămâneți prieteni.
asigurare casa
Opţiunea avarii accidentale ale instalaţiilor şi fenomene electrice
In caz de avarii accidentale ale instalaţiilor de gaze, centralei termice, climatizare şi asigurarea aparatelor electrice, electronice şi electrocasnice pentru fenomene electrice.
Utilă pentru cazul în care rămâi fără frigider, masina de spălat sau televizor în urma unui scurt circuit sau dacă centrala termică te lasă în plină iarnă.

Caracteristicile asigurării de locuință

Mai sunt câteva lucruri pe care e bine să le știi despre asigurarea de locuință. Ai toate informațiile în tabelul de mai jos.

Obiectul asigurării

Asigurarea de locuință de bază acoperă spațiul de locuit - casă, apartament, vilă, casa de vacanță, precum și anexele - magazie, garaj, șopron, grajd, piscină, saună sau boxă.

Durata contractului

Se încheie pe un an, iar apoi o poti reînnoi an de an simplu şi rapid.

Suma asigurată

Când o stabilești, vei ține cont de valoarea locuinței tale pe piață, adica: de costul de achiziție, de costul de reconstrucție sau de valoarea de piaţă stabilită într-un raport de evaluare. Dacă stai la casă, te rugam să nu incluzi valoarea terenului în suma asigurată.

Prima de asigurare

Este suma pe care o plătești pentru protecția casei tale. Se calculează în funcție de suma asigurată aleasă și de valoarea asigurărilor suplimentare pe care le alegi.

Ce faci in cazul unui eveniment

În maximum 24 de ore de la eveniment, ne suni la numarul 021 9464, ne spui ce s-a întamplat, iar noi preluam cazul imediat și te ținem la curent cu evaluarea și procesul de despăgubire. E ușor și cât se poate de rapid.

Riscuri acoperite

Pagube ale locuinței din cauze naturale sau situații neașteptate care nu pot fi prevenite. Ca de exemplu:

 • Grindină, furtună, vijelie, avalanșă sau ninsoare
 • Cutremur, inundații, alunecări de teren
 • Incendiu, trăsnet, explozie, inundații provocate de instalații
 • Furt, vandalism, bunuri casabile
 • Caderi de corpuri din exterior, inundatii provocate de vecini
 • Costuri de cazare și chirie într-o locuință temporară
 • Costuri de curațenie
 • Costuri ale proiectului de reconstrucție
 • Costuri pentru expertize și evaluări daune
Te-am convins?

Dacă vrei să-ți protejezi casa cu asigurarea de locuință, completează formularul, iar restul îl facem împreună. Un consultant NN te va suna în scurt timp pentru a te ajuta să faci alegerea potrivită.

Ești interesat de asigurarea de locuință?

Completează formularul, iar un consultant NN te va suna în cel mai scurt timp, ca să te ajute să alegi alternativa potrivită pentru bunăstarea casei tale.

Mai ai nelămuriri?

Consultă secțiunea de întrebări și răspunsuri și vezi dacă nu cumva am răspuns deja la ele.

Documente necesare

Ți-am pregătit toate actele necesare pentru asigurarea de locuință.

Extra-opțiuni pentru asigurarea de locuință

Creează-ți o asigurare completă cu acoperirile suplimentare pentru bunuri, instalați și, chiar așa, prietenia cu vecinii.

Extra insurance

asigurare casa
Opţiunea avarii accidentale ale instalaţiilor şi fenomene electrice
In caz de avarii accidentale ale instalaţiilor de gaze, centralei termice, climatizare şi asigurarea aparatelor electrice, electronice şi electrocasnice pentru fenomene electrice.
Utilă pentru cazul în care rămâi fără frigider, masina de spălat sau televizor în urma unui scurt circuit sau dacă centrala termică te lasă în plină iarnă.
asigurare locuinta
Opţiunea suplimentară de răspundere civilă
Dacă ai uitat robinetul deschis și apa l-a inundat și pe vecinul de dedesubt, extra-opțiunea te ajută să acoperi și pagubele lui și să rămâneți prieteni.
asigurare locuinta
Opţiunea suplimentara pentru bunurile din locuință
Te despăgubește ca să schimbi sau repari obiectele stricate, de exemplu - covorul decolorat de inundație, mobila care a avut de suferit în incendiu sau televizorul care a sfârșit pe podea după un cutremur.
Te-am convins?

Dacă vrei să-ți protejezi casa cu asigurarea de locuință NN completează formularul, iar restul îl facem împreună. Un consultant NN te va suna în scurt timp pentru a te ajuta să faci alegerea potrivită.

Încă mai ai întrebări? Nicio problemă!

Ești unde trebuie, pentru că aici am selectat și am și răspuns la cele mai frecvente întrebări.

Asigurarea locuinței poate începe cu NN. Este important să știi că asigurare facultativă de locuință vine la pachet cu asigurarea obligatorie PAD. Dacă nu ai deloc asigurare, te ajutăm și cu ofertarea asigurării obligatorii PAD ca să beneficiezi de o protecție extinsă.

 

Asigurarea obligatorie PAD are o suma asigurată de 100.000 RON și o primă fixă de 130 RON pe an.  

Cele 2 asigurări se completează reciproc. Uite ce îți oferă în plus asigurarea de locuință de la NN:

 • Protecție extinsă, de la 3 la 24 dintre cele mai frecvente riscuri ce pot pune în pericol locuința.
 • Ești despăgubit inclusiv pentru bunurile avariate, dacă optezi pentru asigurarea lor.
 • Suma asigurată mai mare îți permite reconstrucția locuinței în caz de daună totală.

Cel mai simplu e să stabilești suma asigurată alături de consultantul tău NN. El te va ajuta să calculezi de câți bani ai nevoie, în funcție de valoarea locuinței tale pe piață și de riscurile la care ești mai expus în zona în care locuiești.

Pornești de la suma asigurată și de la asigurările suplimentare pentru care optezi. Dar și mai simplu, calculează aici o primă estimativă de asigurare pentru locuința ta.

E atât de simplu ca 1,2,3: 

 • Pasul 1: Completezi formularul de contact
 • Pasul 2: Vei fi sunat de consultantul tău financiar NN pentru o discuție. Pregătește câteva informații despre locuința ta: anul construcției, suprafața, dacă ai o poliță obligatorie PAD în vigoare. 
 • Pasul 3: Consultantul pregătește documentele și te ghidează online prin întreg procesul de asigurare.

Să plătești polița de asigurare NN e la fel de simplu ca achitarea unei facturi la telefon sau electricitate. O poți face relaxat prin transfer bancar, plată online prin PayU sau îți poți programa plata automată prin opțiunea Pay on Time.

Istoricul tuturor plăților îl puteți verifica direct în aplicația NN Direct. Tot ce trebuie să faci este să descarci aplicația de aici sau să o actualizezi.

Noi începem procesul de despăgubire imediat cum aflăm de accident. Tu trebuie doar să ne povestești ce s-a întâmplat la 021 9464 în termen de cel mult două zile. De acolo preluăm cazul și te ținem la curent cu evoluția dosarului.

În cazul contractelor de asigurare facultative evenimentul asigurat se poate realiza și prin intermediul aplicației NN Direct. Tot ce trebuie să faci este să descarci aplicația de aici sau să o actualizezi.

 • In construcție sau nu au autorizație de construcție
 • Cele care nu au fost expertizate tehnic sau prezintă risc seismic ridicat
 • Afectate frecvent de indundații, viituri, alunecări și prăbușiri de teren, avalanșe
 • Cele care au pereți exterior din materiale nesupuse unui tratament termic sau chimic
 • Cele cu structură de rezistență de lemn sau care au anul de construcție înainte de 1942

 • Cele care au înregistrat daune în ultimii 3 ani

 • Cele care au suma asigurată mai mare de 300.000

 • Cele care au un conținut mai mare de 25% din suma asigurată de la clădire

In cazul acestor locuințe, dupa analiza datelor communicate de tine, NN va decide dacă și în ce condiții pot fi asigurate. Dar nu te descuraja! Consultantul NN îți va oferi recomandări personalizate și adaptate nevoilor tale.

Te-am convins?

Dacă vrei să-ți protejezi casa cu asigurarea de locuință, completează formularul, iar restul îl facem împreună. Un consultant NN te va suna în scurt timp pentru a te ajuta să faci alegerea potrivită.

Ești interesat de o asigurare de locuință?

Completează formularul, iar un consultant NN te va suna în cel mai scurt timp, ca să te ajute să alegi alternativa potrivită pentru casa ta.

Documente necesare

Aici găsești toate actele necesare pentru asigurarea de locuință.

Mai multe detalii în documentele dedicate

Condiţii contractuale sau informații esențiale, aici găsești documente utile pentru asigurarea de locuinţă.

Formular notificare eveniment asigurat – Autoconstatare
File format: PDF | Dimensiune fişier: 363.3KB
Ghid completare formular autoconstatare
File format: PDF | Dimensiune fişier: 597.2KB
Te-ai convins?

Dacă răspunsul este da și știi că vrei ca familia ta să beneficieze de suport financiar chiar și când tu nu-l mai poți oferi, completează formularul, iar consultantul NN te va suna rapid.

Ești interesat de o asigurare de locuință?

Completează formularul, iar un consultant NN te va suna în cel mai scurt timp, ca să te ajute să alegi alternativa potrivită pentru casa ta.

Încă mai ai întrebări despre produs?

Pentru asta ți-am pregătit secțiunea de întrebări și răspunsuri.

Calculator de asigurare a locuinței

Vrei să știi cât costă o asigurare NN pentru casa ta? Calculează singur, utilizând calculatorul de mai jos.

Alege o asigurare suplimentară pentru bunurile din locuință
Alege o asigurare suplimentară pentru răspundere civilă
Optează pentru o asigurare suplimentară pentru instalații sau fenomene electrice

*Prima rezultată este o estimare realizată pe baza unui set de condiții standard și a datelor introduse în calculator.

Ești interesat de o asigurare de locuință?

Completează formularul, iar un consultant NN te va suna în cel mai scurt timp, ca să te ajute să alegi alternativa potrivită pentru casa ta.

Încă mai ai întrebări despre produs?

Pentru asta ți-am pregătit secțiunea de întrebări și răspunsuri.

Descarcă aplicația NN Direct

Cu NN Direct afli ce vrei să știi despre asigurarea sau pensia ta, așa că aici poți descărca aplicația direct pe telefonul tău.