Mergi la conţinutul principal

Mihai Niculae, Compensation and Benefits Analyst și fotograf în timpul liber

Viața la NN
Mihai Niculae, Compensation and Benefits Analyst NN
Mihai Niculae, Compensation and Benefits Analyst NN

Povestea NN România este scrisă în fiecare zi de oameni, iar grija pentru fiecare dintre ei se vede în tot ceea ce facem. De la clienţi, la colegi şi colaboratori, ştim că relaţiile care contează încep cu două cuvinte simple: îmi pasă, și se continuă cu pasiune, implicare și susținere în planurile de viitor. În cei peste 25 de ani de când suntem prezenţi pe piaţa din România am învăţat cât de important este să fim noi înșine și că tocmai diferenţele dintre noi sunt cele care ne fac să fim mereu mai buni, ne inspiră să ne transformăm pasiunile în abilități și, mai ales, ne ajută să fim alături de clienți așa cum au nevoie ca să protejeze ce contează cel mai mult pentru ei.

 

Pentru că vrem să surprindem oamenii din echipa NN așa cum sunt ei în viața de zi cu zi și să arătăm ce face din NN locul în care tu contezi, am stat de vorbă cu Mihai Niculae, Compensation and Benefits Analyst și am aflat mai multe despre pasiunile lui, despre rolul lui la NN și despre cum se împletesc echilibrat aceste două laturi din viața lui.

 

Când nu este la job, Mihai face fotografii 📸🖼️ și petrece timp cu familia. „Fotografia este hobby-ul meu, iar familia mă animă, mă ține tânăr și mă definește ca persoană”, povestește el. Atunci când se ocupă de pasiunile lui, Mihai se simte liber și creativ. La 43 de ani, Mihai se descrie ca fiind o persoană corectă căreia nu îi plac nedreptățile sau discriminările, iar atunci când se apucă de un lucru, se dedică în totalitate. „Deși sunt o persoană calmă și comunicativă, uneori încerc prea mult să îmi impun propria viziune”, mărturisește el.

 

În cadrul NN, Mihai ocupă rolul de Compensation and Benefits Analyst. „Job-ul meu este legat de oameni, deși mulți îl consideră legat de cifre 😊. Cifrele sunt doar ceea ce se vede la suprafață, dar în spate este foarte multă muncă depusă în beneficiul nostru și al colegilor noștri”, spune Mihai. Îl motivează munca pe care el și echipa Compensation & Benefits o depun fără ezitare. Toate responsabilitățile avute, de la salarii, buget, organigrame și nu numai sunt legate de colegi și de posibilitatea de a-i ajuta. „Colegii noștri sunt clienții noștri. Lucrăm cu ei 🤝, pentru ei și suntem acolo ori de câte ori au nevoie de ajutor, fie că este vorba de o problemă legată de salariu, una de sănătate sau administrativă”, mai povestește el.

 

La job, cel mai mult îi place că provocările multiple și constante vin din munca cu oameni, pentru oameni. „Uneori avem tendința de a genera probleme acolo unde nu există, iar acest lucru aduce destul de multe provocări, ce sunt rezolvate prin munca în echipă, fapt ce mă motivează constant. Provocatoare sunt și negocierile cu furnizorii, pentru obținerea celor mai bune condiții contractuale pentru colegi, dar aduc și cea mai mare satisfacție, în special atunci când colegii te sună să îți mulțumească 🙏”, povestește Mihai.

 

În domeniul asigurărilor, Mihai a ajuns în încercarea angajării într-un departament de Resurse Umane și acum este foarte bucuros de cum au evoluat lucrurile. „Foarte mulți avem o primă impresie greșită și facem o legătură falsă cu asigurările RCA și ce am auzit de la prieteni, cum că asigurătorul încearcă să nu îți plătească anumite daune suferite de mașina ta, dar nu este deloc așa”, mărturisește el. În cadrul NN a găsit o structură organizională foarte bine dezvoltată și vorbește cu bucurie despre faptul că lucrează într-o companie în care nu a trecut un an fără a fi implicat în cel puțin două proiecte mari și interesante.

 

După experiența profesională acumulată, Mihai povestește că empatia, mai exact capacitatea de a identifica situațiile și problemele ce îi preocupă pe cei din jur, flexibilitatea și capacitatea de adaptare sunt calități obligatorii pentru cineva care vrea să ocupe rolul de Compensation and Benefits Analyst NN. Din pasiunile sale, ia în activitatea profesională capacitatea de a vedea partea plină a paharului și de a surprinde frumosul în tot ceea ce îl înconjoară.

 

„Familia mea 👪 este mereu mulțumită de rezultatul pasiunii mele, ei sunt și protagoniștii sesiunilor foto 😊. De asemenea, am avut două colege care au apreciat pasiunea mea pentru fotografie și au urmat aceleași cursuri de fotografie la care am participat și eu”, povestește Mihai. „Mă simt ca în familie în cadrul NN, cu bune și cu rele, dar într-un final reușim împreună să trecem peste toate greutățile și provocarile apărute de-a lungul timpului. Nu avem timp să ne plictisim. Apreciez mult colectivul și faptul că suntem încurajați să gândim «out of the box»📦”, mai spune el.

 

Mihai este parte din echipa NN România, lider în asigurări de viață și pensii private, care susține peste 2,3 milioane de clienți, adică un sfert din populația activă a României, să protejeze ceea ce contează cel mai mult pentru ei - viață, sănătate, casă și pensii.