Mergi la conţinutul principal

Alina Petru – Eagle eye în pensii şi vibe de festival

Viața la NN
Alina Petru
Alina Petru, Compliance Coordinator NN Pensii

Dincolo de job, fiecare om are o poveste, iar omul din spatele jobului are visuri, pasiuni și preocupări pe care le transformă în planuri şi care îl motivează în fiecare zi. Pentru că „Tu contezi” este ceea ce ne duce mai departe în tot ceea ce facem la NN, descoperim în fiecare zi povestea oamenilor din spatele jobului și ne lăsăm inspirați de planurile lor.

 

Alina este Responsabil Control Intern în cadrul NN Pensii. „Pe scurt, poziția de control intern are rolul de a evalua în mod constant activitățile administratorului în raport cu cerințele legale și prevederile procedurilor interne și de a propune măsuri de remediere cu scopul de a eficientiza activitățile desfășurate.”

 

Este in companie de acum 8 ani, incepand cu rolul de Compliance Officer, iar tranziția către actualul job s-a întâmplat după doar un an și jumătate. „Am fost uimită de atmosfera de la birou, pe care am perceput-o relaxată și foarte competitivă în același timp. Mai apoi, am realizat că indiferent de schimbările inerente care vin peste noi, de oameni, de procese, de context, în interiorul NN există un nucleu indestructibil – o anume cultură organizațională, diferită de orice altă companie”, spune Alina.

 

Se simte împlinită cel mai mult prin prisma relației de încredere pe care a construit-o cu colegii. Recunoaște că poziția ocupată de ea „nu este una prea <<populară>>” pentru că „de cele mai multe ori, discuțiile noastre nu sunt neapărat despre ce a mers bine, ci despre cum să remediem și să îmbunătățim diverse procese”. La finalul zilei, consideră că „o bună comunicare cu cei cu care lucrez este cheia succesului în această poziție și apreciez tare mult ceea ce am dezvoltat împreună.”

 

Ce anume a atras-o la o carieră în asigurări și, mai târziu, pensii? Relația Alinei cu domeniul asigurărilor a început întâmplător, din ce ne povestește ea, când, la finalul facultății, a ales să lucreze pe o poziție de suport pentru forța de vânzări. „Ceea ce mi s-a părut de-a dreptul fascinant este că în acei primi ani am avut ocazia să cunosc o parte dintre beneficiarii polițelor de asigurare și să văd utilitatea în viața reală a unui astfel de produs financiar. Pe mine mă motivează mult bunătatea și simt că prin ceea ce facem noi, atât în zona de asigurări, cât și de pensii private, chiar ajutăm oamenii din jurul nostru, uneori și fără ca ei să realizeze acest lucru.”

 

Pe parcursul anilor, în cadrul acestui job, Alina a descoperit ce e important pentru ea ca persoană, dar și ca profesionist: „integritatea, consecvența și regulile”, aspecte pe care le regăsește din plin la NN. „Am perceput întotdeauna NN ca fiind lider, nu numai din punct de vedere financiar; se simte acea cultură organizațională aparte de care vorbeam mai devreme și care a făcut diferența pentru mine acum 8 ani”, explică Alina.

 

Muzică, inteligență artificială și carti. Așa sună inventarul pasiunilor Alinei, mai mult sau mai puțin cunoscute de către colegi.

 

Anul pandemic i-a adus lecții despre răbdare cu propria persoană, dar și cu cei din jur, despre adaptare și despre a face bine celorlalți. În plus, restricțiile au impulsionat-o să își exploreze latura creativă, prin proiecte de tip do it yourself și lectură. „În ultimul an, mi-am exersat răbdarea în toate aceste mici activități de bricolaj ? și am constatat că încă mai am o dexteritate și o perseverență de care aproape uitasem. De fapt, am citit de curând această cugetare <<Adesea mâinile vor rezolva un mister cu care intelectul s-a luptat fără izbândă>> și cred că e foarte potrivită pentru mine în aceste vremuri.”

 

Se descrie ca o persoană foarte organizată, care apreciază foarte mult capacitatea de adaptabilitate. „Astăzi iau viața așa cum vine și mă bucur de fiecare zi. Sigur, am obiective, muncesc pentru a mă dezvolta și a-mi îmbunătăți abilitățile, fac diverse cursuri, dar am învățat să mă adaptez.”

Se bucură totuși că a putut reveni la pasiunile ei mai vechi, care includ călătoriile, concertele şi festivalurile. „Cu cât mai multe, cu atât mai bune”, deşi anul acesta au fost mai puţine decât şi-ar fi dorit Alina. Şi mai ştim de la ea că cel mai important este vibe-ul unui festival, mai mult decât trupa sau genul muzical.

 

Alina este parte din echipa NN în România, lider în asigurări de viață și pensii private, care susține peste 2,2 milioane de clienți, adică un sfert din populația activă a României, să protejeze ceea ce contează cel mai mult pentru ei - viață, sănătate, casă și pensii. Și pentru că fiecare membru al echipei este special, NN scoate la lumină poveștile lor, presărate de o evoluție profesională frumoasă și pasiuni care inspiră.