Mergi la conţinutul principal

Bogdan Vlad, Corporate Audit Services Director şi maratonist

Viața la NN
bogdan vlad nn
Bogdan Vlad, Corporate Audit Services Director

Povestea NN România este scrisă în fiecare zi de fiecare dintre noi, iar oamenii sunt în mijlocul a tot ceea ce facem. De la clienţi, la colegi şi colaboratori, ştim că relaţiile care trec testul timpului încep cu două cuvinte simple: îmi pasă. În cei 25 de ani de când suntem prezenţi pe piaţa din România am învăţat că tocmai diferenţele dintre noi sunt cele care ne fac să fim mai buni, mai înţelegători şi mai pregătiţi să le oferim clienţilor noştri cele mai bune produse şi cea mai bună experienţă.

 

Astăzi stăm de vorbă cu Bogdan Vlad, Corporate Audit Services Director, unul dintre cei patru protagonişti ai campaniei noastre de Employer Branding, desfăşurată sub sloganul NN, locul în care tu contezi, pe care am demarat-o la finalul lunii august.

 

Bogdan, povesteşte-ne despre hobby-urile tale, acele preocupări cărora le dedici cel mai mult timp şi pasiune.
 

Alergarea pe distanţe lungi şi drumeţii. Adică maratoane şi chiar ultramaratoane. La munte. Pe durate ce variază de la 6 – 7 ore în general până la maxim 29-30 ore. Am fost la alergări la munte la noi în România, dar şi în Bulgaria şi în Grecia, pe muntele Olimp. Deşi pare o activitate solitară, alergarea îţi deschide o nouă lume. Cunoşti locuri noi, oameni noi, legi prietenii fantastice. Toate acestea alături de familie şi prieteni.

 

Apoi, îmi plac călătoriile. Cred că am călătorit mai mult în pandemie decât înainte. Nu am călătorit în locuri exotice sau nemaivăzute. Doar că poate sunt uşor atipice câteodată. În 2021 am fost în Gagauzia, o regiune autonomă din Republica Moldova unde am descoperit istoria locurilor, oamenii şi vinul. În vacanţa copiilor din toamna 2021 nu eram hotărâţi unde să mergem până cu o zi înainte. Ne luasem concediu dar nu ştiam unde mergem. Voiam Tenerife la surf. Până la urmă am mers cu maşina până în Chamonix (Mecca alergării montane) cu tot cu DJ (membrul familiei cu 4 picioare şi coadă). Am făcut trasee câteva zile in jurul Mont Blanc. La întoarcere am făcut un ocol de câteva ore prin Veneţia (unde nu mai calc la ce balamuc e) şi am revenit direct acasă. Îmi place să şi conduc. Inclusiv câte un pic în off-road.

 

Nu sunt un mare schior, însă schiez în fiecare an măcar o săptămână. Cel mai mult în oraşul românesc Bansko. Îmi place să merg un pic off-piste, pe hopuri, să fac slalom printre jnepeni.

 

Îmi place să descopăr lucruri noi. Anul trecut am descoperit surf-ul iar în vacanţă de vară, împreună cu fetiţa mea am luat primele lecţii de kite-surf.

 

Cum te simţi când te ocupi de pasiunile tale?

Foarte mişto! ?

 

Cum te-ai descrie ca persoana?

Am 43 de ani. Sunt căsătorit, am cea mai drăguţă fetiţă – 11 ani – şi cel mai simpatic fost maidanez. În cercul de prieteni mi se spune că am în jur de 5 ani. Pentru că îmi place să mă joc şi să mă prostesc cu copiii. Cred că sunt o persoană directă, prea directă pentru unii. Sunt o persoană curioasă căreia îi plac provocările. Mă plictisesc relativ repede. Cred că învăţ, descopăr multe chestii, dar tocmai pentru că sunt multe nu reuşesc să aprofundez. Adică am fost interesat de electronică, robotică, imprimante 3D, crypto etc. Si cred ca sunt încăpăţânat (varianta „pe pozitiv” ar fi perseverent ?).

 

Cu ce te ocupi la NN?

Eu fac audit intern. Imaginaţi-vă această companie de asigurări ca un organism viu. Tot felul de roluri, funcţii fiind reprezentate de creier, inima, braţe, sistem nervos. Ei bine auditul intern cred că ar fi pielea. Asta pentru că, la fel ca pielea, auditul intern are legături şi se regăseşte peste tot. Şi are rol în a păzi tot organismul de diverşi factori. Este o analogie care mi-a rămas întipărită de foarte mulţi ani de la o persoană dragă mie care a avut un rol foarte important în formarea mea. Tot din NN.

 

Ce îţi place cel mai mult la jobul tău?

Partea care îmi place cel mai mult e varietatea. Adică pe parcursul proiectelor de audit avem ocazia să vedem şi să învăţăm tot felul de lucruri de la mulţi colegi. De la IT la marketing, de la operaţiuni la investiţii, de la strategie la vânzări şi financiar sau actuariat etc. Foarte mişto mai este că pot ajuta la dezvoltarea colegilor din acelaşi departament, din altele, ba chiar şi din alte ţări. Îmi place mult şi interacţiunea cu colegii din alte ţări.

 

Cum ai ajuns să lucrezi în domeniul asigurărilor?

La asigurări m-a atras faptul că nu ştiam nimic despre asigurări?. M-a mai atras faptul că erau nişte oameni ok care m-au recomandat şi mi-au recomandat NN. Şi faptul că NN e o companie lider de piaţă

Ştii ce sunt de fapt asigurările pentru mine? Sunt ca un prieten despre care vezi cât de bun e atunci când esti strâmtorat, când ţi-e greu, când treci printr-un necaz. Atunci recunoşti prietenii adevăraţi.

 

Ce calităţi crezi că sunt obligatorii pentru cineva care are jobul tău?

Cred că trebuie sa fie cineva căruia să îi placă să conteste status quo-ul şi să îşi dea seama ce ar putea merge prost în tot felul de procese. Adică să vadă dacă anumite procese se pot desfăşura mai simplu, mai eficient, mai fără (eventuale) erori. Ar mai trebui să-şi poată da seama ce impact ar putea avea o (potenţială) eroare pentru clienţii NN, să-şi dea seama ce impact ar putea avea la nivel de strategie a NN sau a diverselor proiecte. Ar trebui să fie o persoană curioasă căreia să-i placă să înveţe şi să analizeze mereu diverse lucruri. Şi, de asemenea, să poată discuta de la egal la egal cu orice nivel de management.

 

Ce iei cu tine la birou din pasiunea ta? (Lucruri materiale sau mentalitate, învăţături, calităţi)

Pentru un ultra maraton trebuie să te antrenezi, deci îţi trebuie consistenţă, perseverenţă în antrenamente, un plan şi să te cunoşti bine. La ultramaratoane am alergat în echipă mereu, împreuna cu 2-3 prieteni. Inclusiv antrenamentele le facem împreună. La fel şi la job. Echipa e cea mai importantă. Strategia de cursă este importantă, să încerci să prevezi ce te-ar putea împiedica să termini cursa în timpul limită, să cunoşti traseul, punctele de alimentare, vremea etc. La fel şi la job. Trebuie să înveţi, să cunoşti procesele, să organizezi activităţile astfel încât să reuşeşti ceea ce ţi-ai propus. În acelaşi timp, trebuie să te bucuri de traseu, să ajuţi alţi colegi de cursă. Să fii flexibil şi să găseşti soluţii dacă nu toate merg aşa cum ai plănuit. În general lucrurile nu se întâmplă fix aşa cum ai plănuit iniţial. La final, e foarte mişto când bei o bere, două, trei lângă un ceaun şi povesteşti în jurul unui foc de tabără.

 

Cum ai descrie viaţa la NN?

NN este o companie unde te poţi dezvolta, unde poţi fi expus la tot felul de experienţe de învăţare. Unde treci şi prin momente provocatoare, pe care le depăşeşti, găseşti soluţii, suport şi mergi mai departe, însă unde de cele mai multe ori e foarte bine. Este o companie unde ţine foarte mult de tine să te dezvolţi. Ba chiar să ajungi să lucrezi la proiecte în alte ţări sau cu impact internaţional.

 

Ce îţi place la activitatea ta în NN?

Îmi place că nu mă plictisesc, îmi place să contribuim la educaţia financiară a românilor şi să îi ajutăm în momente dificile financiar. La momentul pensionării, al unei probleme medicale.

 

Numeşte 3 lucruri pe care le apreciezi sau de care te simţi apropiat în NN.

Colegii, dezvoltare, impact în societate.  

 

Cum a fost pentru tine experienţa de la filmarea campaniei noastre de Employer Branding?

Am oscilat mult dacă să mă implic sau nu pentru că nu prea sunt genul care se expune, nici măcar în social media. Însă am zis că e bine să ieşi din zona de confort. Emoţiile de fapt le-am cumva mai degrabă acum, când a apărut filmul pe diverse platforme.

 

Toată experienţa filmării m-a impresionat din multe perspective. Am înţeles ce înseamnă o filmare profi, ce face regizorul efectiv, cât de important e atât cameramanul, cât şi ehipa de la machiaj şi toată echipa care mută tot felul de echipamente pe unde e nevoie. De la regizor am primit o recomandare pentru o locaţie mai puţin umblată din Turcia, unde am ajuns să îmi fac o parte din concediul din vara acestui an. 

Cred că s-au chinuit un pic cu mine, inclusiv când am tras vocea. Însă sper că a ieşit ceva care să placă. Mă bucur că am avut oportunitatea aceasta.