Mergi la conţinutul principal

Inimile mari ajută inimile micuților

Fapte pentru bine
copil in spital NN CSR
Donează şi NN dublează donaţia ta

NN susține Asociația Inima Copiilor și donează pentru extinderea Secției de Cardiochirurgie a Spitalului de Copii Marie Curie

 

Copiii vin pe lume gata să o exploreze, dar micuții cu malformații cardiace vin pe lume gata de luptă.

 

 

În fiecare an, în Romania se nasc peste 1.000 de copii cu malformații cardiace. O parte dintre ei sunt operați de urgență, alții rămân în aşteptare. Secția de Cardiochirurgie de la Spitalul Marie Curie poate opera doar 200 de copii, dar peste 1.500 au de fapt nevoie anual de o astfel de operaţie.

 

Inimă cu inimă, secția se poate extinde și poate oferi mai multe șanse la viață copiilor care au nevoie de cardiochirurgie. Pentru asta, e nevoie în total de 3 milioane de euro.

 

Asociația Inima Copiilor a început strângerea de fonduri, iar NN donează 500.000 de euro și completează fiecare donație individuală prin SMS cu câte 2 euro.

 

Pentru inimile micuților, fiecare 2 euro contează! Cu fiecare SMS cu textul LOVE trimis la numărul 8844, împreună putem face foarte mult.

 

Lucrările pentru extinderea Secției de Cardiochirurgie a Spitalului de Copii Marie Curie vor începe în prima parte din 2022, iar planul este ca totul să fie gata în aproximativ un an și jumătate.

 

La final, peste 400 de copii vor putea primi ajutorul de care au nevoie și o șansă în plus la o viață normală. Secția va avea o suprafață de două ori și jumătate mai mare decât acum, de 1.900 de metri pătrați. O a doua sală de operații va fi pregătită și echipată cu aparatură modernă pentru a ajuta inimile mici. Mai mult, locurile la terapie intensivă cardiacă vor ajunge la 15-20, de aproximativ trei ori mai multe decât azi, iar locurile în saloanele în care sunt îngrijiți copiii înainte și după operație vor crește la 25.

 

Secția a fost construită și amenajată de Asociația Inima Copiilor între 2009 și 2011, cu sprijinul foarte multor donatori individuali. Doar din donațiile prin SMS s-au strâns atunci peste 650.000 de euro. NN susține cauza încă din 2019, când a donat 100.000 de euro prin care a susținut jumătate din activitatea secției, contribuind la salvarea a 109 copii cu afecțiuni cardiace.

 

Secția de Cardiochirurgie a Spitalului de Copii Marie Curie este unul dintre cele mai moderne spații medicale din România, unde se desfășoară inclusiv misiuni în care medici cu foarte mare experiență vin din străinătate și operează, ajutând și la perfecționarea echipe de cardiochirurgie a spitalului. Anul 2020 a fost cel mai intens din toată istoria secției, fiind primul an în care echipa chirurgicală a lucrat continuu, Cardiochirurgia de la Marie Curie fiind singura din țară care primit și tratat fără întrerupere copii născuți cu malformații cardiace.

 

Valoarea donaţiei este de 2 euro/lună. Suma alocată cauzei este de 2 euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Digi Mobil, Orange şi Telekom Romania Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reţinut la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite în reţeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Campanie realizată cu sprijinul Digi Mobil, Orange România, Telekom Romania Mobile şi Vodafone România.