Mergi la conţinutul principal

Marcela Ciobotaru, un „geamăn” cu sete de aventură, provocări și dezvoltare

Viața la NN
Marcela Ciobotaru NN
Marcela Ciobotaru

Povestea NN România este scrisă în fiecare zi de oameni, iar grija pentru fiecare dintre ei se vede în tot ceea ce facem. De la clienți, la colegi şi colaboratori, știm că relațiile care contează încep cu două cuvinte simple: îmi pasă, și se continuă cu pasiune, implicare și susținere în planurile de viitor. În cei peste 26 de ani de când suntem prezenți pe piaţa din România am învăţat cât de important este să fim noi înșine și că tocmai diferenţele dintre noi sunt cele care ne fac să fim mereu mai buni, ne inspiră să ne transformăm pasiunile în abilități și, mai ales, ne ajută să fim alături de clienți așa cum au nevoie ca să protejeze ce contează cel mai mult pentru ei. 

 

Am stat de vorbă cu Marcela Ciobotaru, Group and Bancassurance Functional Lead, pentru că vrem să surprindem oamenii din echipa NN așa cum sunt ei în viața de zi cu zi, cu poveștile și pasiunile care îi inspiră, și să arătăm ce face din NN locul în care tu contezi.  

 

În timpul liber, Marcela explorează lucrurile care o fac să se simtă împlinită și independentă 🤩. S-a înscris de curând la școala moto, după ce a avut ocazia să meargă pe motocicletă ca pasager și și-a dat seama că își dorește să fie ea cea care conduce. În plus, „am avut oportunitatea să descoper zborul de la bordul unui avion de două persoane. Experiența a fost una specială pentru mine și m-a umplut de bucurie, mi-a dat un sentiment de libertate pe care nu l-am mai trăit. Pentru că viața începe atunci când ai decis”, spune Marcela. În restul zilelor, se bucură de serile petrecute în liniște, „cu o carte sau cu un film bun, întotdeauna alături de cele două pisici negre ale mele. Uneori presar o seară de concerte”. 

 

Marcela recunoaște că cele mai mari calități ale ei sunt și cele care îi dau cea mai mare bătaie de cap. Obișnuiește să pună multă pasiune în muncă, investește multă energie în tot ce face și îi este greu să spună nu. Mai mult, „pot spune despre mine că sunt un geamăn capricios, care fie se bucură de toată atenția, fie se ascunde sub plapumă la un Netflix, lângă aceleași două pisici negre 😊.” 

 

În domeniul asigurărilor au adus-o deciziile pe care le-a luat pe parcursul vieții, chiar dacă nu era direcția pe care și-o propusese inițial. Privind în urmă, este foarte mulțumită de acest traseu și cel mai mult la job îi place că „nu mă plictisesc niciodată, am constant parte de provocări”. Chiar și în zilele dificile, „am o mare satisfacție atunci când ceea ce fac aduce plus valoare echipei, implicit companiei și clienților. Și asta mă motivează.” 

 

Din poziția ei, Marcela ajută companiile care doresc să ofere beneficii suplimentare angajaților lor, prin emiterea și administrarea asigurărilor de grup. În plus, are și rolul de a găsi soluții optime pentru eficientizarea proceselor specifice zonei din care face parte, iar apoi este responsabilă de testarea și implementarea acestora. 

 

Consideră că pentru avea succes în jobul ei o ajută cel mai mult faptul că iubește ceea ce face 🧡. Din această pasiune a reieșit și dorința ei de dezvoltare continuă și de dobândire de noi abilități cu ajutorul cărora să poată optimiza și îmbunătăți procesele. Acest set de calități a ajutat-o de-a lungul timpului să se diferențieze pe această poziție. O altă pasiune care a funcționat ca un as în mânecă în mediul de lucru este cea pentru psihologie. Această înclinare a stat la bază relațiilor bune cu colegii și cu clienții.  

 

Marcela a contribuit cu o nouă perspectivă asupra activității, fiind tot timpul responsabilă și proactivă. Astfel, a avut ocazia de a lucra cu oameni din diferite departamente ale companiei și de a propune idei care au primit feedback bun și chiar au fost implementate.  

 

Jobul la NN i s-a potrivit mănușă, în special datorită stilului de management „care îți oferă libertatea de a-ți organiza singur programul, dar care, în același timp te responsabilizează, îți oferă suportul necesar și te motivează să îți faci treaba cât mai bine.” Astfel, a ajuns să aprecieze că NN este locul în care se poate dezvolta atât personal, cât și profesional, oferind totodată flexibilitate și sprijin permanent.

 

Mai mult, „apreciez faptul ca NN ne-a oferit posibilitatea de a alege locul din care ne desfășurăm activitatea (acasă sau de la birou) și consider că locul din care lucrezi influențează rezultatele la care ajungi.” 

 

Marcela este parte din echipa NN România, lider în asigurări de viață și pensii private, care susține peste 2,3 milioane de clienți, adică un sfert din populația activă a României, să protejeze ceea ce contează cel mai mult pentru ei - viață, sănătate, casă și pensii. 

Psst! Poate te intereseaza si alte articole