Mergi la conţinutul principal

Mihaela Sultanovici, Data Platform Business Lead cu spirit aventurier

Viața la NN
Mihaela Sultanovici NN
Viaţa la NN, locul în care tu contezi

Povestea NN România este scrisă în fiecare zi de oameni, iar grija pentru fiecare dintre ei se vede în tot ceea ce facem. De la clienţi, la colegi şi colaboratori, ştim că relaţiile care contează încep cu două cuvinte simple: îmi pasă, și se continuă cu pasiune, implicare și susținere în planurile de viitor. În cei peste 25 de ani de când suntem prezenţi pe piaţa din România am învăţat cât de important este să fim noi înșine și că tocmai diferenţele dintre noi sunt cele care ne fac să fim mereu mai buni, ne inspiră să ne transformăm pasiunile în abilități și, mai ales, ne ajută să fim alături de clienți așa cum au nevoie ca să protejeze ce contează cel mai mult pentru ei.

 

Pentru că vrem să surprindem oamenii din echipa NN așa cum sunt ei în viața de zi cu zi și să arătăm ce face din NN locul în care tu contezi, am stat de vorbă cu Mihaela Sultanovici, Data Platform Business Lead și am aflat mai multe despre pasiunile ei, despre rolul ei la NN și despre cum se împletesc echilibrat aceste două laturi din viața ei.

 

În timpul liber, Mihaela citește📚. „Cărțile mi-au fost mereu un prieten bun: istoria artei, science fiction, fantasy, literatură clasică, psihologie şi dezvoltare personală, istorie naturală, economie, lingvistică, sunt deschisă să îmi deschid orizonturile în cât mai multe arii”, povestește ea. De asemenea, îi place să schițeze✏️, să cânte 🎤, să facă drumeții montane🥾, să exploreze muzee, librării și anticariate şi să descifreze puzzle-uri 🧩, iar aceste pasiuni o încarcă cu energie. „Mă simt energizată de schimbarea peisajului – se spune despre cititori că trăiesc 1.000 de vieți. O galerie de artă prezintă pasaje din mai multe epoci și colțuri ale lumii, fiecare cu propriile obiceiuri, convenții și simboluri. Cu cât absorb mai mult, cu atât observ mai mult tipare unificatoare, valori universal valabile care ne îmbogățesc și ne îndrumă în propria călătorie”, mai spune Mihaela.

 

Mihaela se consideră o persoană curioasă, deschisă, care pune suflet în tot ceea ce face și apreciază enorm orice oportunitate de învățare şi progres🕵️. „La defecte, recunosc că nu stau deloc bine la condus, gătit şi multe dintre aparatele de fitness îmi dau bătăi de cap”, mărturisește ea.

 

Mihaela este responsabilă de colaborarea cu specialiști și lideri din diverse arii de business, de construirea unei platforme de date în cloud menite să stocheze și să prezinte într-o „unică versiune a adevărului” informațiile critice ale companiei din toate liniile sale de activitate - asigurări de viață, de sănătate și de locuință, dar și pensii private. „Acest proiect strategic ne va ajuta să ne cunoaștem mai bine clienții și să le oferim servicii mai apropiate nevoilor lor, să diminuăm din efortul operațional presupus de raportări și să monitorizăm și recompensăm mai ușor eforturile de vânzare”, spune ea.

 

La job, cel mai mult îi place interdisciplinaritatea rolului, deoarece astfel câștigă experiență și poate avea o imagine de ansamblu prin implicarea în proiecte complexe cu noi funcționalități, îmbunătățiri în sisteme și procese, accesibilitatea sporită la informație ajutând la decizii mai eficiente de business. „Mă atrage noutatea, provocarea unei implementări de la zero și nu în ultimul rând oportunitatea de a mă dezvolta ca lider într-o echipă unită și motivată de la care am în fiecare zi multe de învățat”, povestește Mihaela.

 

Înainte să se alăture echipei NN, Mihaela a lucrat în audit și consultanță, acoperind mai multe sectoare de activitate, dintre care asigurările au atras-o cel mai mult prin complexitate, diversitate, aplecarea către cercetare şi modelare statistică, adresarea unor nevoi sociale fundamentale pe termen lung și transparența, responsabilizarea și profesionalismul care însoțesc un asemenea demers.

 

După experiența profesională acumulată, Mihaela povestește că agilitatea la schimbare, deschiderea de a asimila într-un timp cât mai rapid cunoştinţe de business, procese, livrare și inovare tehnică (în special IT), dincolo de profilul şi pregătirea profesională prealabile și abilitățile de comunicare sunt calități obligatorii pentru cineva care vrea să ocupe rolul de Data Platform Business Lead NN.

Din pasiunile sale, Mihaela ia în activitatea profesională aviditatea de a afla mai mult, mai exact mentalitatea de tip „What does this button do?” și curiozitatea de a analiza și aborda un lucru din mai multe perspective.

 

„La NN este un mediu de lucru competitiv, cu profesioniști desăvârșiți și echipe experimentate. Nu ascund faptul că nu este mereu simplu și ușor, dar în același timp există un suport de învățare și dezvoltare deosebit, iar sistemul de valori pe care le împărtășim este unul solid”, povestește Mihaela. Totodată, printre lucrurile pe care le apreciază sau de care se simte apropiată în NN se numără colegii, care au încurajat-o atunci când a cântat live la ultima petrecere de Crăciun înainte de pandemie, o broască țestoasă simpatică care este mascota sediului central 🐢 și deschiderea la dialog a grupului şi a echipei de lideri locali.

 

Mihaela este parte din echipa NN România, lider în asigurări de viață și pensii private, care susține peste 2,2 milioane de clienți, adică un sfert din populația activă a României, să protejeze ceea ce contează cel mai mult pentru ei - viață, sănătate, casă și pensii.