Mergi la conţinutul principal

Ramona Livinti, Controlling Director și pasionată de snowboard şi călătorii

Viața la NN
Oamenii de la NN - Ramona Livinti
Oamenii de la NN - Ramona Livinti

Povestea NN România este scrisă în fiecare zi de oameni, iar grija pentru fiecare dintre ei se vede în tot ceea ce facem. De la clienţi, la colegi şi colaboratori, ştimrelaţiile care contează încep cu două cuvinte simple: îmi pasă, și se continuă cu pasiune, implicare și susținere în planurile de viitor. În cei peste 25 de ani de când suntem prezenţi pe piaţa din România am învăţat cât de important este să fim noi înșine și că tocmai diferenţele dintre noi sunt cele care ne fac să fim mereu mai buni, ne inspiră să ne transformăm pasiunile în abilități și, mai ales, ne ajută să fim alături de clienți așa cum au nevoie ca să protejeze ce contează cel mai mult pentru ei. 

 

Am stat de vorbă cu Ramona Livinti, Controlling Director, pentru că vrem să surprindem oamenii din echipa NN așa cum sunt ei în viața de zi cu zi, cu poveștile și pasiunile care îi inspiră, și să arătăm ce face din NN locul în care tu contezi 

 

Ramona, povestește-ne ce pasiuni îți dau energie și îți ocupă cel mai mult din timpul liber.  

În urmă cu 5 ani am descoperit snowboard-ul, sport care îmi oferă un sentiment de libertate greu de egalat. Călătoresc mult, îmi place să mă ocup de tot ceea ce implică organizarea fiecărei plecări, merg la festivaluri de muzică şi nu refuz o cafea bună. 

 

Cum te simți când dedici timp pasiunilor tale? 

Clișeic, știu, dar răspunsul este fericită! Mă încarc de fiecare dată cu energie pozitivă, stare de bine și recunoștință, apoi mă întorc pregătită pentru provocările care mă așteaptă atât la job, cât și acasă.  

 

Cum te-ai descrie ca persoană?  

Un spirit liber la 37 ani, o persoană deschisă și cu multă energie, ceea ce vezi e ceea ce primești. Mă bazez pe o foarte bună intuiţie, sunt perseverentă și nu am răbdare. Îmi place să găsesc soluţii pentru diverse situații și provocări, mă expun mereu la nou și nu îmi place să fac lucruri în care nu cred, de suprafaţă. 

 

Care este rolul tău la NN?  

Susţin echipa de management să conducă business-ul. Înţeleg operațiunile și evenimentele care influențează activitatea NN, sintetizez informaţia într-o formă uşor de înţeles, concluzionez cu privire la ceea ce facem bine și ceea ce poate fi îmbunătățit și propun soluţii pe baza cărora să poată fi luate cele mai bune decizii pentru companie. Rolul meu presupune interacţiune cu toate structurile din cadrul NN, lucru care mă provoacă în fiecare zi și necesită calități precum deschidere și adaptabilitate la schimbare, capacitatea de a face corelații rapide și abilități de negociere.  

 

Ce îți place cel mai mult la jobul tău? 

Îmi place că îmi pot folosi calitățile native precum intuiția, că fiecare zi este diferită și că jobul meu mă ține în priză și mă ajută să îmi consum energia. Cred că cea mai mare provocare este trebuie să gestionez multiple obiective în același timp, iar cea mai mare satisfacţie este atunci când reuşesc să le aliniez. Cred că sunt printre profesioniștii norocoși, pentru că nu numai că îmi place jobul meu, dar mi se și potrivește foarte bine ceea ce fac.  

 

Cum ai ajuns să lucrezi în domeniul asigurărilor? 

Prima interacţiune a fost în 2009, dacă îmi amintesc bine. Lucram în audit și am fost alocată unui proiect din domeniul asigurărilor. Așadar, întâmplător în primă fază, însă ulterior a devenit o alegere. M-a atras faptul că era o industrie în plină dezvoltare, o nișă în care nu erau încă foarte mulți specialiști, mediul oportun de a mă face remarcată. Mi-a plăcut mereu să fac lucruri diferite de ceilalţi și cum toți colegii mei erau atrași de domeniul bancar, pentru mine asigurările s-au potrivit mănușă.  

 

Ce calități crezi că trebuie să aibă cineva care își dorește un job ca al tău? 

Viziune de ansamblu, curaj, conştientizarea situaţiei și a impactului asupra celorlalţi, simț de răspundere și asumare privind direcțiile și soluțiile pe care le propune chiar dacă rezultatul poate fi uneori diferit de cel așteptat. 

 

Ce iei cu tine la birou din pasiunea ta? 

Motivația de a da tot ce pot pentru a deveni o versiune mai bună decât cea de ieri. La pachet cu satisfacţia majoră că am reuşit. 

 

A fost vreun moment în care pasiunea ta a surprins la job? 

Nu ştiu dacă a surprins, dar cu siguranţă sunt vazută şi mai cool 😊. M-am urcat pentru prima dată pe placă la o vârstă destul de avansată pentru un astfel de sport, am confirmat practic ce spuneam mai sus, sunt o persoană perseverentă, care nu renunță indiferent de provocări.  

 

Numește 3 lucruri pe care le apreciezi sau de care te simți apropiată în NN. 

Echipa, libertatea de a alege și autonomia în activitatea mea, dar și faptul că ne pasă și ne implicăm pentru a face diferența acolo unde contează cel mai mult.  

 

Ramona este parte din echipa NN România, lider în asigurări de viață și pensii private, care susține peste 2,2 milioane de clienți, un sfert din populația activă a României, să protejeze ceea ce contează cel mai mult pentru ei - viață, sănătate, familie.