Mergi la conţinutul principal

Viorica Constantin, Agency Manager NN transformă frica în pasiune și colegii în surse de inspirație

Viața la NN
viorica constantin nn
Viaţa la NN, locul în care tu contezi

Povestea NN România este scrisă în fiecare zi de oameni, iar grija pentru fiecare dintre ei se vede în tot ceea ce facem. De la clienţi, la colegi şi colaboratori, ştim că relaţiile care contează încep cu două cuvinte simple: îmi pasă, și se continuă cu pasiune, implicare și susținere în planurile de viitor. În cei peste 25 de ani de când suntem prezenţi pe piaţa din România am învăţat cât de important este să fim noi înșine și că tocmai diferenţele dintre noi sunt cele care ne fac să fim mereu mai buni, ne inspiră să ne transformăm pasiunile în abilități și, mai ales, ne ajută să fim alături de clienți așa cum au nevoie ca să protejeze ce contează cel mai mult pentru ei.

 

Am stat de vorbă cu Viorica Constantin, Agency Manager NN, pentru că vrem să surprindem oamenii din echipa de consultanţi financiari ai NN așa cum sunt ei în viața de zi cu zi, cu poveștile și pasiunile care îi inspiră, și să arătăm ce face din NN locul în care tu contezi.

 

Viorica, povestește-ne ce pasiuni îți dau energie și îți ocupă cel mai mult din timpul liber.

În timpul meu liber, cel mai mult mă bucur când sunt cu familia aproape, când citesc o carte pe terasă, printre florile mele, când îi văd pe cei doi cățeluși ai mei cum se bucură și îmi arată recunoștință și afecțiune cum rar întâlnești sau atunci când văd un film care îmi place. De asemenea, în timpul liber mă plimb prin parc și înot. Îmi place să înot și mă bucur că am transformat teama de apă într-o pasiune.

 

Cum te simți când dedici timp pasiunilor tale?

Energică, împăcată, relaxată. Weekend-ul și serile aloc timp acestor pasiuni și astfel mă reîncarc cu energie.

 

Cum te-ai descrie ca persoană?

Mă consider o femeie puternică, cu vulnerabilități, bucurii, dar și cu temeri. Cea mai mare calitate a mea este capacitatea de a depăși orice obstacol, iar ca defect, pot spune faptul că sunt uneori încăpățânată. Cu toate acestea, mă simt bine așa cum sunt.

 

Care este rolul tău la NN?

Zi de zi îmi aloc timp pentru o activitate care îmi place foarte mult, în care am avantajul de a mă înconjura de oameni cărora am ce să le ofer și de la care primesc înapoi înzecit. Mă simt privilegiată că mi-am descoperit atât limitele, cât și vulnerabilitățile, iar toate acestea m-au ajutat să evoluez și să mă descopăr așa cum nu aș fi crezut vreodată. Mă simt în siguranță prin tot ceea ce fac, prin tot ceea ce primesc de la oamenii din jurul meu și de la compania care mi-a oferit oportunități nelimitate.

 

Ce îți place cel mai mult la jobul tău?

În cadrul NN, am descoperit adevărata motivație, ce ne determină să lucrăm zi de zi fără să simțim acest lucru drept o povară. Vorbesc pentru mine și colegii mei când spun că jobul ne permite să punem cărămidă cu cărămidă în dezvoltarea noastră și să fim satisfăcuți și mulțumiți la finalul zilei, când tragem linie. Sunt recunoscătoare pentru oamenii cu care lucrez și de la care învăț constant.

 

Cum ai ajuns să lucrezi în domeniul asigurărilor?

Am ajuns la NN în 2006, la recomandarea unui coleg de la fostul job. Deși inițial am venit din curiozitate, după ceva timp am știut că sunt omul potrivit la locul potrivit. După mai bine de 16 ani de experiență, pot spune cu siguranță că am regăsit în cadrul NN valori similare cu ale mele și acest lucru îmi dă încredere în fiecare zi. Am crescut zilnic, pas cu pas, am învățat și am cules informații de peste tot, iar prin capacitatea mea de adaptare și faptul că mi-am luat mereu rolul în serios, am reușit să fac performanță atât în rolul de consultant, în cel de Unit Manager, cât și în rolul actual, de Agency Manager.

 

Care a fost evoluția ta profesională în cadrul NN, de când te-ai alăturat echipei și până în prezent?

Am simțit o mare satisfacție încă de la primele realizări: prima vânzare, primul client care mi-a dat încredere că locul meu este aici, colegii mei care m-au inspirat și încurajat la fiecare pas, prima echipă construită de mine aproape de la 0, care pentru mine era cea mai frumoasă echipă, și, nu în ultimul rând, performanțele obținute și reconfirmate în calitate de Agency Manager. Mă mândresc cu premiile noastre, cum ar fi premiul LIMRA și TOP 1 agenții pentru doi ani la rând, în 2021 și 2022. Am învățat cât de important este să oferi oamenilor încredere, sprijin și să creezi cadrul prin care ei să aibă la îndemână soluții, pentru a elimina pe cât posibil îngrijorările și obstacolele acestora.

 

Ce calități crezi că trebuie să aibă cineva care își dorește un job ca al tău?

Ar trebui să aibă încredere în sine, în oamenii cu care alege să se înconjoare, să aibă încredere în NN care de fiecare dată a oferit oamenilor resurse, sprijin și soluții în cele mai grele momente și care, indiferent de context, încurajează și apreciază oamenii dedicați. Trebuie să fii deschis la orice oportunitate, să nu îți impui limite, să te orientezi în permanență către soluții și să-ți înfrunți orice teamă. Chiar s-ar putea să descoperi o pasiune într-o teamă sau să fie un pas important în evoluția ta. De noi depinde să urmăm o carieră în cea mai mare companie de asigurări, să avem atât satisfacții materiale, cât și satisfacții personale, să depunem efort zi de zi dar fără să ne simțim epuizați, să ne bucurăm alături de colegi de reușite și de toate beneficiile câștigate de noi și dăruite de NN nouă.

 

Ce iei cu tine la birou din pasiunea ta?

Tot. Nu las nimic deoparte, sunt eu cu bune și cu mai puțin bune. Cu toate lucrurile pe care le am de îmbunătățit, cu felul meu de a fi, serioasă dar și veselă, aprigă dar și prietenoasă, ambițioasă dar și înțelegătoare.

 

A fost vreun moment în care pasiunea ta a surprins la job?

Pasiunea mea a bucurat mulți colegi din jurul meu, pe cei care mi-au fost alături și au ales să mă urmeze. Am colegi ce au pornit la drum alături de mine și mi-au arătat că sunt un model și o sursă de inspirație pentru ei, iar ei fac performanță în prezent. Cred cu tărie că pasiunea pentru ceea ce faci cu siguranță va da energie și încredere oamenilor din jurul tău și ei vor alege să te urmeze. 

 

Ce planuri ai pentru a-ți dezvolta pasiunea?

Iubesc oamenii din viața mea, casa, grădina, cățelușii și jobul meu. Îmi iubesc fiica enorm, iar faptul că anul acesta voi fi soacră și pe viitor bunică, mă emoționează.  Mă gândesc cu drag la timpul pe care îl voi petrece cu nepoțeii 😊

 

Numește 3 lucruri pe care le apreciezi sau de care te simți apropiată în NN.

Menționez un singur lucru, pe care îl consider și cel mai important: mediul de lucru. Nicio zi nu seamănă cu alta, nu ai timp să te plafonezi, fiind un loc în care poți îmbina foarte ușor și benefic pasiunea pentru munca pe care o desfășori cu recunoștința pentru oamenii cu care lucrezi și satisfacția pentru oamenii care reușesc să își atingă obiectivele cu ajutorul tău, indiferent că este vorba de o încurajare sau o idee la momentul potrivit. NN este un loc în care creativitatea și valorile care te ghidează sunt acceptate și chiar apreciate, un loc în care îți poți descoperi limite, abilități, pasiuni, motive noi de satisfacție și bucurie. De asemenea, găsești resurse la tot pasul, colegi recunoscători și mereu dispuși să-ți ofere sprijin. Când te înconjori de astfel de persoane, reușești să-ți depășești temerile și obstacolele și astfel să-ți atingi toate obiectivele profesionale și personale.

 

Viorica este parte din echipa de consultanţi financiari ai NN România, lider în asigurări de viață și pensii private, care susține peste 2,2 milioane de clienți, adică un sfert din populația activă a României, să protejeze ceea ce contează cel mai mult pentru ei - viață, sănătate, casă și pensii.

Psst! Poate te intereseaza si alte articole