Mergi la conţinutul principal

Laura Stoica, Unit Manager Expert aka antrenor de cursă lungă

Viața la NN
Laura Stoica, Unit Manager Expert NN
Laura Stoica, Unit Manager Expert NN

Povestea NN România este scrisă în fiecare zi de oameni, iar grija pentru fiecare dintre ei se vede în tot ceea ce facem. De la clienţi, la colegi şi colaboratori, ştim că relaţiile care contează încep cu două cuvinte simple: îmi pasă, și se continuă cu pasiune, implicare și susținere în planurile de viitor. În cei peste 25 de ani de când suntem prezenţi pe piaţa din România am învăţat cât de important este să fim noi înșine și că tocmai diferenţele dintre noi sunt cele care ne fac să fim mereu mai buni, ne inspiră să ne transformăm pasiunile în abilități și, mai ales, ne ajută să fim alături de clienți așa cum au nevoie ca să protejeze ce contează cel mai mult pentru ei.

 

Am stat de vorbă cu Laura Stoica, Unit Manager Expert NN, pentru că vrem să surprindem oamenii din echipa de vânzări NN așa cum sunt ei în viața de zi cu zi, cu poveștile și pasiunile care îi inspiră, și să arătăm ce face din NN locul în care tu contezi.

 

Laura, povestește-ne ce pasiuni îți dau energie și îți ocupă cel mai mult din timpul liber

Îmi place să călătoresc peste tot, să descopăr oameni, obiceiuri și tradiții, să mă amestec cu localnicii și să merg pe străduțele mai puțin cunoscute. Și NN este o pasiune, pentru că fac acest lucru din 2006. Profesia de pedagog m-a ajutat să-i învăț pe alții, doar că am schimbat copiii cu alți copii, mai mari!

 

Cum te simți când dedici timp pasiunilor tale?

Toate lucrurile pe care le fac, să călătoresc, să colecționez monede și să-i ajut pe ceilalți să se dezvolte, mă fac să mă simt importantă, mândră, bucuroasă și recunoscătoare. Adun multe amintiri plăcute de prin locurile în care am ajuns și îmi place să le împărtășesc cu cei din jurul meu și astfel să le fiu o sursă de inspirație.

 

Cum te-ai descrie ca persoană?

Sunt o persoană dinamică, dedicată, implicată și perseverentă, care duce la bun sfârșit orice lucru început. Îmi face plăcere să lucrez cu oamenii, însă pe cât de multă răbdare am, pe atât de greu îmi vine, pentru că este de multe ori să-ți regăsești puterea și motivația să o iei de la capăt, mai ales când lucrurile nu îți ies. Mă ajută însă tenacitatea și reziliența pe care am dezvoltat-o în ultimii ani.

 

Care este rolul tău la NN?

Sunt Unit Manager. Sunt un antrenor de cursă lungă, care pune umărul la propriu și la figurat astfel încât fiecare consultant să reușească. Sunt alături de ei în fiecare zi în momentele grele și sunt, de asemenea, primul om care îi felicită pentru reușite.

 

Ce îți place cel mai mult la jobul tău?

Apreciez interacțiunea umană cu clienții și colegii mei și poveștile de viață ale oamenilor din jurul meu. Fiecare om - client, consultant sau coleg - este o carte și, dacă ai răbdare și arăți că-ți pasă, vei afla lucruri uimitoare care te vor face în final să exclami: De-asta îmi place așa de mult activitatea pe care o fac!

 

Cum ai ajuns să lucrezi în domeniul asigurărilor?

Am ales acest domeniu absolut întâmplător. Fiecare dintre valorile NN le-am întâlnit pe tot parcursul meu profesional și mă ghidează să fac această meserie cu aceeași dedicare, onestitate, competitivitate și cu mult suflet. Experiența s-a transformat în expertiză și îmi doresc să transmit celor din jur că sunt recunoscătoare pentru tot ce am primit de la început. Este al doilea job al meu, cel mai îndelungat și în care am schimbat prefixul de două ori.

 

Care a fost evoluția ta profesională în cadrul NN, de când te-ai alăturat echipei și până în prezent?

Am debutat în calitate de consultant financiar senior după primul an de activitate, apoi am devenit Unit Manager, Agency Manager și din nou Unit Manager. Am avut multe satisfacții pe măsură ce consultanții mei au devenit seniori după primul an de activitate, s-au calificat la cele mai importante forme de recunoaştere a performanţei anuale și trimestriale sau au urcat pe podiumul Conferinţei Naţionale de Vânzări, aceasta fiind cea mai recentă realizare a echipei pe care o coordonez.

 

Ce calități crezi că trebuie să aibă cineva care își dorește un job ca al tău?

Această activitate se adresează persoanelor îndrăznețe, perseverente, entuziaste și organizate, cărora le plac provocările, adrenalina, suspansul și să viseze. Este o cursă lungă și de rezistență, cu obstacole pe alocuri și cu o distanță a maratonului care se tot modifică.

 

Ce iei cu tine la birou din pasiunea ta?

Răbdarea, consecvența și nerăbdarea de a primi următoarea monedă sau de a porni într-o nouă călătorie, bucuria și speranța setării unui nou obiectiv și liniștea și pacea fiecărui moment care îți taie răsuflarea.

 

A fost vreun moment în care pasiunea ta a surprins la job?

Da, când împărtășesc cu clienții locurile pe care le-am vizitat, iar ei îmi dezvăluie la rândul lor locuri pe care nu le-am descoperit încă. Astfel, retrăim bucuria locurilor vizitate.

 

Ce planuri ai pentru a-ți dezvolta pasiunea?

Vreau să fac voluntariat, să călătoresc din ce în ce mai mult și să colecționez monede.

 

Numește 3 lucruri pe care le apreciezi sau de care te simți apropiată în NN.

Viața la NN este ca un roller coaster. NN face parte din viața ta, nu este un simplu job de la 8 la 16, ci dimpotrivă, implică multă pasiune și mult timp. Clienții devin prieteni și consultanții nu mai sunt doar colegi. Viața nu are buton de rewind și nici de fast forward: fiecare om contează și la fel și modul în care îl faci să se simtă. Agendele pe care le primim la începutul fiecărui an însumează toate bucuriile și eșecurile, toate amânările și refuzurile, toate discuțiile cu clienții și cu consultanții și toate planurile și obiectivele. Uneori, poate nu ne mai rămâne timp și pentru alte pasiuni, însă cunosc consultanți care spun cu mândrie că sunt motivați să nu renunțe și să adune cât mai multe agende.

 

Laura este parte din echipa de consultanţi financiari NN România, lider în asigurări de viață și pensii private, care susține peste 2,2 milioane de clienți, adică un sfert din populația activă a României, să protejeze ceea ce contează cel mai mult pentru ei - viață, sănătate, casă și pensii.

Psst! Poate te intereseaza si alte articole