Mergi la conţinutul principal

Mirabela Popa, consultant și persoană de nădejde pentru cei din jur

Viața la NN
Mirabela_Popa
Mirabela_Popa

Povestea NN România este scrisă în fiecare zi de oameni, iar grija pentru fiecare dintre ei se vede în tot ceea ce facem. De la clienți, la colegi și colaboratori, știm că relațiile care contează încep cu două cuvinte simple: îmi pasă, și se continuă cu pasiune, implicare și susținere în planurile de viitor. În cei peste 26 de ani de când suntem prezenți pe piața din România am învățat cât de important este să fim noi înșine și că tocmai diferențele dintre noi sunt cele care ne fac să fim mereu mai buni, ne inspiră să ne transformăm pasiunile în abilități și, mai ales, ne ajută să fim alături de clienți așa cum au nevoie ca să protejeze ce contează cel mai mult pentru ei.

 

Am stat de vorbă cu Mirabela Popa, Consultant NN din Brașov, pentru că vrem să surprindem oamenii din forța de vânzări NN așa cum sunt ei în viața de zi cu zi, cu poveștile și pasiunile care îi inspiră, și să arătăm ce face din NN locul în care tu contezi.

 

Mirabela, povestește-ne ce pasiuni îți dau energie și îți ocupă cel mai mult din timpul liber.

Timpul liber prefer să-l petrec alături de familie și prieteni. Îmi place să fiu gazdă sau musafir, să gătim, să avem activități interactive sau pur și simplu să dezbatem diverse subiecte. Îmi place foarte mult să ascult oamenii, dar și să citesc sau să petrec timp cu animăluțele mele, în fața șemineului iarna și în grădină vara.

 

Cum te simți când dedici timp pasiunilor tale?

Mă simt foarte bine atunci când fac ce îmi place. Mă simt fericită, bucuroasă, utilă. Pasiunile mele sunt integrate natural, curg de la sine, iar timpul dedicat depinde de zile, săptămâni sau anotimpuri.

 

Cum te-ai descrie ca persoană?

Sunt o prietenă de nădejde, loială și pe care te poți baza, iar defectul meu cel mai mare este că nu mă pot preface că îmi place de cineva dacă nu simt asta 😊. Cu alte cuvinte, mai am de lucru la diplomație, dar nu știu sigur dacă îmi doresc să schimb acest lucru la mine. Tot la defecte poate fi încadrat și faptul că sunt o persoană selectivă și uneori încăpățânată.

 

Care este rolul tău la NN?

Rolul meu în cadrul NN presupune multă autonomie și independență. Fiecare zi vine cu o nouă provocare și am satisfacția de a câștiga dintr-o activitate care mi se potrivește mănușă, unde pot fi exact cum sunt eu, unde ascult oamenii, aflu poveștile lor, frumoase sau mai puțin frumoase, iar eu vin cu o soluție la problemele, temerile sau dorințele lor legate de viitorul financiar. Atât colegii, cât și clienții știu că se pot baza pe mine în diverse situații, chiar și atunci când nu țin neapărat de job. Cu mare parte dintre clienți am o relație care nu mai este strict „client-consultant”, iar cu unii dintre ei am legat chiar prietenii strânse.

 

Ce îți place cel mai mult la jobul tău?

Cel mai mult la jobul meu îmi plac programul, flexibilitatea, autonomia, posibilitatea de a-ți alege clienții și faptul că este un job în care chiar simți că faci o diferență în viețile clienților.

 

Cum ai ales să lucrezi în domeniul asigurărilor?

Pot spune că NN m-a ales pe mine în urmă cu 10 ani. Nu aveam nici cea mai mică idee despre ce este vorba în asigurări, dar am fost curioasă să aflu. Am mers la primul interviu, mi-a plăcut energia din agenție și colegii, impunători și zâmbitori în același timp.

 

Care a fost evoluția ta profesională în cadrul NN, de când te-ai alăturat echipei și până în prezent?

În timp ce citeam întrebarea, mi-a venit în minte o frază: „Nu-l poți face pe celălalt să se simtă cu adevărat important în prezența ta dacă în sufletul tău îl consideri un nimeni.” Evoluția mea a fost cu suișuri și coborâșuri, mai ales în primul an. Am avut de-a lungul timpului norocul să am în jur oameni care m-au încurajat, îndrumat și susținut și m-au considerat în sufletul lor cineva. Am învățat că regula principală este să crezi în ceea ce faci, apoi să nu renunți ușor, să înțelegi că un eșec nu este sfârșitul lumii și că poți să o iei de la capăt de fiecare dată.

 

Ce calități crezi că trebuie să aibă cineva care își dorește un job ca al tău?

În primul rând, trebuie să-și dorească! Dacă își dorește, are ambiție, flexibilitate, determinare și înclinație către persoanele din jur, are toleranță la refuz sau la stres, nu are cum să dea greș. De asemenea, e important să investească constant în propria persoană și să ofere TIMP acestui job dacă îl vrea pe termen lung.

 

Ce iei cu tine la birou din pasiunea ta?

Mă iau pe mine cu totul, sunt acolo cu totul, prezentă fizic, psihic, emoțional și spiritual.

 

Ce planuri ai pentru a-ți dezvolta pasiunea?

Planul meu este să fiu fericită și liniștită!

 

Numește 3 lucruri pe care le apreciezi sau de care te simți apropiată în NN.

Viața la NN este ca viața de familie, am zis asta de nenumărate ori și o să o mai spun. Am trecut prin toate etapele: bebeluș, copil, pre-adolescent, adolescent, adult, om cu scaun la cap 😊. Am colege cu care mă vizitez aproape în fiecare weekend, mergem în oraș, la film, la teatru, la cabane, și suntem foarte apropiate. Am legat multe prietenii în NN, atât cu colegii, cât și cu clienții.

 

Mirabela este parte din forța de vânzări NN România, lider în asigurări de viață și pensii private, care susține peste 2,3 milioane de clienți, adică un sfert din populația activă a României, să protejeze ceea ce contează cel mai mult pentru ei - viață, sănătate, casă și pensii.