Mergi la conţinutul principal

Valentin Merișanu, Partnership Effectiveness Team Leader la NN și călător activ în timpul liber

Viața la NN
Valentin Merisanu, Partnership Effectiveness Team Leader
Valentin Merisanu, Partnership Effectiveness Team Leader

Povestea NN România este scrisă în fiecare zi de oameni, iar grija pentru fiecare dintre ei se vede în tot ceea ce facem. De la clienţi, la colegi şi colaboratori, ştim că relaţiile care contează încep cu două cuvinte simple: îmi pasă, și se continuă cu pasiune, implicare și susținere în planurile de viitor. În cei peste 25 de ani de când suntem prezenţi pe piaţa din România am învăţat cât de important este să fim noi înșine și că tocmai diferenţele dintre noi sunt cele care ne fac să fim mereu mai buni, ne inspiră să ne transformăm pasiunile în abilități și, mai ales, ne ajută să fim alături de clienți așa cum au nevoie ca să protejeze ce contează cel mai mult pentru ei.

 

Am stat de vorbă cu Valentin Merișanu, Partnership Effectiveness Team Leader , pentru că vrem să surprindem oamenii din echipa NN așa cum sunt ei în viața de zi cu zi, cu poveștile și pasiunile care îi inspiră, și să arătăm ce face din NN locul în care tu contezi.

 

Valentin, povestește-ne ce pasiuni îți dau energie și îți ocupă cel mai mult din timpul liber.

Îmi place să călătoresc, iar planificarea, organizarea și pregătirea concediilor sunt parte din această pasiune. Atunci când descopăr locuri sau culturi noi mă simt cel mai împlinit și cred că acest hobby are legătură cu plăcerea de a studia geografia în trecut. În fiecare concediu petrecut în afara țării prefer să îmi organizez singur traseul și obiectivele pe care să le vizitez și încerc să mă integrez printre localnici atunci când sunt într-o țară străină. De asemenea, îmi place foarte mult să conduc mai ales atunci când explorez locuri noi.

 

Mai mult, îmi place să merg la sală și îmi doresc să devină o rutină cât mai îndelungată în viața mea. Printre alte pasiuni se numără drumețiile, plimbările cu bicicleta și ieșirile cu prietenii ce implică activități recreative de genul ping-pong, bowling etc. Pe placul meu sunt și activitățile care cresc nivelul de adrenalină, de exemplu parcurile de distracții sau karting-ul. Am descoperit recent că activitățile petrecute în aer liber, cum ar fi grădinăritul mă relaxează.

 

Cum te simți când dedici timp pasiunilor tale?

Cel mai liber și mai împlinit, deoarece mă încarc cu energie pozitivă și mă relaxez complet.

 

Cum te-ai descrie ca persoană?

Am 35 ani și sunt o persoană răbdătoare și optimistă care preferă întotdeauna să vadă partea plină a paharului. Sunt perfecționist în tot ceea ce fac, iar punctele mele forte sunt seriozitatea și perseverența.

 

Care este rolul tău la NN?

De doi ani lucrez în aria de Sales, Bancassurance Division, pe poziția de Partnership Effectiveness Team Leader. Activitatea job-ului meu este foarte diversă și presupune implicare directă în „culisele” produselor de Bancassurance, produse de asigurare NN în parteneriat cu ING Bank, care sunt fie atașate unui cont curent sau unui credit. Contribuția mea pe această linie de business în NN menține buna funcționare și dezvoltare a produselor vândute prin intermediul ING. Monitorizarea și administrarea operațională a produselor, evoluția, îmbunătățirea și dezvoltarea acestora și colaborarea cu ING fac parte din principalele mele activități. De asemenea, mă ocup de raportare, fie intern, colaborând cu o mare parte din departamentele interne din companie, fie extern, cu colegii din NN Group, ING sau diverși furnizori externi.

 

Ce îți place cel mai mult la jobul tău?

Cea mai mare satisfacție o simt atunci când contribui la lansarea unui nou produs împreună cu colegii din echipa mea sau atunci când reușesc să ajut echipa cu diverse solicitări, rapoarte, baze noi sau îmbunătățiri de procese sau produse.

 

Cum ai ajuns să lucrezi în domeniul asigurărilor?

Când am început facultatea, în urmă cu 14 ani am început să lucrez pentru prima dată într-o echipă foarte mare si tânără la Data Entry în NN, urmând ca odată cu finalizarea studiilor superioare să obțin un post cu normă întreagă în departamentul de Underwriting și Group&Bancassurance. Perseverența și siguranța din cadrul NN, colectivul și activitatea m-au făcut să rămân aici pentru o perioadă lungă de timp.

 

Ce calități crezi că trebuie să aibă cineva care își dorește un job ca al tău?

În primul rând, trebuie să cunoască domeniul asigurărilor întrucât activitatea implică colaborare inter-departamentală și experiența reprezintă un avantaj. De asemenea, skill-urile tehnice (Excel, Acces, SQL etc.) sunt importante ca să-și poată duce task-urile la bun sfârșit, cu ușurință și fără stres. Înțelegerea produselor, caracteristicile și logica de la vânzare, la implementarea în sistem și până la datele sau indicatorii care ajung la NN Group. Cineva care își dorește un job ca al meu ar trebui să fie serios și să își dorească să învețe lucruri noi tot timpul.

 

Ce iei cu tine la birou din pasiunea ta?

Perseverența, seriozitatea, lucrul bine făcut și buna dispoziție nu lipsesc niciodată de la job.

 

A fost vreun moment în care pasiunea ta a surprins la job?

Desigur, de fiecare dată când am ocazia îmi ajut colegii cu sfaturi sau ponturi noi, privind biletele de avion, itinerarii, obiective turistice sau diverse rezervări, atunci când vor să plece într-o călătorie. Îmi place să le povestesc despre locurile pe care le-am vizitat, să le arăt poze, clipuri video, să-i îndrum și motivez să viziteze cât mai multe destinații frumoase la un preţ cât mai bun, întrucât mie îmi place să „vânez” cele mai bune prețuri. Este o mare satisfacție atunci când vizitez și împărtășesc informații cu cei dragi și mă bucur mult atunci când ei reușesc să meargă în locurile în care am fost și sunt foarte încântați de vacanța avută.

 

Cum ai descrie viața la NN? 

Viața în NN este dinamică și întotdeauna există oportunitatea de a evolua în cadrul companiei și de a diversifica activitățile. Siguranța pe care compania o oferă este un plus, la fel și orientarea către angajați.

 

Ce îți place la activitatea ta în NN?

Cel mai mult îmi plac diversitatea, schimbările frecvente și ocazia de a învăța lucruri noi tot timpul. Toate aceste lucruri fac ca în activitatea mea zilnică să nu intervină rutina.

 

Numește 3 lucruri pe care le apreciezi sau de care te simți apropiat în NN.

Profesionalismul, seriozitatea, dedicarea și respectul pe care îl primesc.

 

Valentin este parte din echipa NN România, lider în asigurări de viață și pensii private, care susține peste 2,3 milioane de clienți, un sfert din populația activă a României, să protejeze ceea ce contează cel mai mult pentru ei - viață, sănătate, familie.