Mergi la conţinutul principal

Pe tine ce te face să te simţi liniştit?

Contează să fii bine
Tehnici pentru liniştea ta
Tehnici pentru liniştea ta

Eu sunt Andreea - creator de conținut pe platforma Think Healthy, unde promovez și susțin prin exemplul propriu un stil de viața sănătos și activ prin mișcare, nutriție, mindset, ieșire în natura și din zona de confort. Fostă sportivă de performanță și nutriționist, am început acest stil de viața acum vreo 7 ani, când aveam aproape 100 de kg, aveam anxietate, burnout și fumam. Le-am luat pe rând și în 3 ani am reușit să mă las de fumat, sa slăbesc 26 de kg și mai ales sa îmi schimb percepția asupra corpului meu.

 

Am aflat despre mine că pot schimba energia oamenilor oferind energia mea, așa că mi-am propus să dau mai departe acel "mai bine" prin toate proiectele mele. Promovez mișcarea de orice fel printr-un proiect care se numește #1month1challenge - Incerc cate un sport nou cate o luna și documentez tot procesul pentru cei care ma urmăresc în social media (documentare antrenamente, interviu cu antrenorul, detalii, etc) ca ei sa înțeleagă de ce și cum se desfășoară acel sport dacă se apucă și ei.

 

Viaţa noastră în ultima vreme e mereu agitată şi parcă uităm de multe ori să alocăm timp şi pentru lucruri care ne aduc bucurie. Eu am ales să am un stil de viaţă în care se întâmplă cât mai multe. Încerc tot felul de lucruri noi şi le dau mai departe către comunitatea mea, pentru că mi se pare important să ne extindem atât zona de confort mental în care stăm, cât şi abilităţile fizice şi sociale pe care le avem fiecare dintre noi. Cât trăim, tot învățăm, ştiţi vorba aia?

 

Deși am o viață plină, aparent agitată și activă non-stop, nu înseamnă că nu sunt și liniștită. Am învățat că liniștea nu înseamnă să stai pe loc sau să eviți necunoscutul, ci este o stare de spirit pe care o iei cu tine orice ai face și oriunde ai fi. Curioși ce și cum fac eu? Hai să vă dau câteva exemple! 

 

Sporturi noi

 

În cazul în care credeai că sporturile sau ideile de făcut mişcare sunt doar pentru copii, află că la orice vârstă putem dobândi abilităţi noi, mai ales că şi creierul reacționează pozitiv la schimbare şi la încercarea de lucruri noi.

 

Aşadar, cum ar fi să încerci Squash, căţărări, în sală sau pe stâncă, padel cu prietenii, air yoga sau pole dance? Suna nebunesc, dar îți promit ca endorfinele de la oricare sport pe care nu l-ai mai încercat vreodată şi îl încerci acum merită toată atenția ta!

 

În plus, nu trebuie să ne fie teamă de încercat mișcări noi. Liniștea mea vine odată cu asigurarea de sănătate, care îmi oferă confortul mental că totul va fi bine, în caz de îmbolnăvire sau accidentare.


 

Experienţe și locuri inedite

 

Experiențele noi în locuri inedite, care-ţi dau o senzație frumoasă în corp, sunt cele către care trebuie să țintești. Călătoriile sunt un exemplu perfect, și chiar dacă nu ești obișnuit(ă) să pleci des sau departe, o poți face cu pași mici. Eu îmi propun să iau contact cât mai des cu locuri și culturi diferite și stau liniștită, căci oriunde aș fi și orice s-ar întâmpla, am o asigurare de sănătate care îmi dă acces la spitale din străinătate, dar și un chat medical direct, unde pot să întreb orice mă neliniștește când sunt plecată și nu numai.

 

Apoi, această senzație despre care povestesc nu trebuie neapărat să fie dată de locuri foarte îndepărtate. De exemplu, poți merge într-un parc de aventură sau poți dormi o noapte într-un hotel de gheaţă, poţi încerca un escape room sau poți vizita un muzeu inedit, poţi mânca o cină pe întuneric sau poți merge să tragi cu arcul la țintă. Tu hotărăști, nou și inedit pentru tine să fie!

 

Ieşiri în natură 

 

Voi menționa întotdeauna cât de benefice sunt aceste ieșiri în natură care sunt ușor accesibile și printre cele mai uşoare moduri de a crea bucurie instant. Fie că faci un traseu ușurel pe munte sau pe un deal, fie că alegi un lac sau chiar un parc din oraş, ieşi în natură, îmbrățișează un copac, miroase un fir de iarba! Mintea ta îți va mulțumi și va fi mai liniștită decât oricând.

 

Așadar, pentru mine, despre asta este liniștea. Despre a trăi viața cu bucurie și a avea o plasă de siguranță, sub forma unei asigurări complete, care nu numai că îmi dă un sentiment de liniște, dar îmi mai oferă beneficii și reduceri de care să mă bucur în fiecare zi.

 

Dacă ai asigurare la NN și intri și tu în aplicația NN Direct, la secțiunea Beneficii, vei vedea că ai acces la servicii medicale prin toate mijloacele posibile, de la chat online cu medici până la spitale publice și private, acces la workshopuri de relaxare și stare de bine, reduceri la mâncare sănătoasă, diverse săli de fitness sau recuperare musculară. 

 

Bucură-te, deci, de viaţă şi încearcă lucruri noi…Liniştit!