Mergi la conţinutul principal

Flavius Dicu, Unit Manager cu pasiune pentru sporturile de echipă

Viața la NN
Flavius Dicu, Unit Manager NN România
Flavius Dicu, Unit Manager NN România

Povestea NN România este scrisă în fiecare zi de oameni, iar grija pentru fiecare dintre ei se vede în tot ceea ce facem. De la clienţi, la colegi şi colaboratori, ştim că relaţiile care contează încep cu două cuvinte simple: îmi pasă, și se continuă cu pasiune, implicare și susținere în planurile de viitor. În cei peste 25 de ani de când suntem prezenţi pe piaţa din România am învăţat cât de important este să fim noi înșine și că tocmai diferenţele dintre noi sunt cele care ne fac să fim mereu mai buni, ne inspiră să ne transformăm pasiunile în abilități și, mai ales, ne ajută să fim alături de clienți așa cum au nevoie ca să protejeze ce contează cel mai mult pentru ei.

 

Am stat de vorbă cu Flavius Dicu, Unit Manager, pentru că vrem să surprindem oamenii din echipa de consultanţi financiari NN așa cum sunt ei în viața de zi cu zi, cu poveștile și pasiunile care îi inspiră, și să arătăm ce face din NN locul în care tu contezi.

 

Flavius, povestește-ne ce pasiuni îți dau energie și îți ocupă cel mai mult din timpul liber.

Îmi place să îmi petrec timpul liber cu familia și cu prietenii. Hobby-ul principal și totodată o pasiune este fotbalul, sport pe care îl practic încă din copilărie. Pe lângă fotbal, care a trecut în plan secund în ultima perioadă, mă încarcă foarte mult cu energie pozitivă momentele petrecute cu copilul meu de aproape 3 luni.

 

Cum te simți când dedici timp pasiunilor tale?

Liniștit. În momentele petrecute cu familia și în timpul alocat pasiunilor mă relaxez total și, astfel, pot să  îmi reîncarc bateriile cu stare de bine.

 

Cum te-ai descrie ca persoană?

Optimismul, perseverența și răbdarea sunt calitățile principale ce mă definesc în prezent, la 33 ani, iar în viața de zi cu zi consider că sunt foarte deschis către oameni, fapt care îmi permite să îi înțeleg și să le fiu sprijin pe parcursul dezvoltării profesionale și personale.

 

Care este rolul tău la NN?

Pe scurt, ajut oamenii să se dezvolte pe plan profesional și le ofer tot suportul necesar astfel încât să își atingă atât obiectivele de vânzări, cât și pe cele personale. Rolul meu presupune dezvoltarea constantă a consultanților financiari care se alătură echipei și necesită calități precum înțelegerea, empatia și perseverența, dar și capacitatea de a fi lider. Mai departe, performanțele fiecărui consultant financiar se traduc în dezvoltarea afacerii.

 

Ce îți place cel mai mult la jobul tău?

Viața la NN vine la pachet cu multe satisfacții care nu pot fi descrise în cuvinte, cum ar fi, spre exemplu, faptul că suntem alături de clienții noștri atât din punct de vedere financiar, cât și personal, atunci când se confruntă cu situații neprevăzute care le afectează stilul de viață, sănătatea sau bunăstarea financiară a familiei. Îmi place munca pe care o depun cot la cot cu colegii mei, astfel încât să ne îndeplinim atât obiectivele personale, cât și obiectivele echipei.

 

Cum ai ajuns să lucrezi în domeniul asigurărilor?

Am ales acest job în urmă cu aproximativ 9 ani, deoarece la vremea respectivă căutam o activitate flexibilă și dinamică, iar ulterior am observat că aveam abilitățile potrivite unui specialist în acest domeniu, abilități pe care le-am dezvoltat constant până în prezent și continui să fac asta în fiecare zi la NN.

 

Care a fost evoluția ta profesională în cadrul NN, de când te-ai alăturat echipei și până în prezent?

M-am alăturat echipei în 2014, iar timp de doi ani și jumătate am fost consultant financiar. Acest lucru s-a schimbat în 2017, când am ales să dezvolt o echipă de la 0, reușind în anul respectiv să depășesc obiectivele echipei alături de cei 12 consultanți recrutați. În călătoria mea, mai exact în 2019, am adăugat un popas în antreprenoriat, ca fondator al unei cofetării, motiv pentru care am revenit pe poziția de consultant, însă planurile mele antreprenoriale au fost stopate odată cu apariția pandemiei. În 2021 am preluat și dezvoltat o echipă de 8 consultanți, în care ulterior au mai intrat 2 consultanți. Cea mai importantă realizare a avut loc anul trecut, când am reușit să lucrez cu 16 consultanți și, împreună cu ei, am depășim targetul pe toate liniile de business, terminând anul în Top 3 la nivel național.

 

Ce calități crezi că trebuie să aibă cineva care își dorește un job ca al tău?

Perseverență, profesionalism și abilități bune de comunicare. Cea mai importantă calitate este perseverența, deoarece doar cu un efort constant și susținut se pot îndeplini obiectivele din punct de vedere financiar și profesional. 

 

Ce iei cu tine la birou din pasiunea ta?

„Teamwork makes the dream work”. Fotbalul este un sport de echipă, iar pasiunea mea pentru sport m-a învățat că doar în echipă putem muta munții, atât în activitatea profesională, cât și în cea personală.

 

A fost vreun moment în care pasiunea ta a surprins la job?

Da, în 2017, când agenția din care fac parte a câștigat pentru prima dată turneul de fotbal al NN.

 

Ce planuri ai pentru a-ți dezvolta pasiunea?

Îmi propun să mențin ritmul activității și să joc fotbal cel puțin o dată pe săptămână, iar pe viitor de două ori pe săptămână. Ca noi pasiuni, vreau să călătoresc și să descopăr mai multe locuri minunate alături de familia mea.

 

Numește 3 lucruri pe care le apreciezi sau de care te simți apropiat în NN.

Viața în cadrul NN este una dinamică și în fiecare zi ne confruntăm cu noi provocări care ne fac să ne depășim limitele.

 

Flavius este parte din echipa de consultanţi financiari NN România, lider în asigurări de viață și pensii private, care susține peste 2,2 milioane de clienți, adică un sfert din populația activă a României, să protejeze ceea ce contează cel mai mult pentru ei - viață, sănătate, casă și pensii.