Mergi la conţinutul principal

Inimi care bat - Povestea lui Alin

Fapte pentru bine
Gina Miron
Inimi care bat - Povestea lui Alin

Alin este un micuț care s-a remarcat încă din primele zile de viață printr-un surâs molipsitor. Asemenea fratelui, tatălui și bunicului său, Alin s-a născut însă cu o malformație cardiacă pentru care a avut nevoie de operație când avea numai câteva luni. „Am văzut pe holul spitalului câți copii, și mici și mari, au astfel de probleme și trebuie neapărat ajutați, iar dacă aici în țară nu se poate, atunci unde?”, se întreabă Gina, mama lui Alin. „Este foarte greu să mergi în altă țară cu un copil nou-născut, în multe cazuri prematur, când riști viața lui și poți să îl pierzi pe drum”.

Surâsul constant al micuțului îi înspiră pe părinți să meargă mai departe, în mâinile sigure ale medicilor, aceleași care au avut grijă și de fratele lui Alin, iar povestea lui poate fi urmărită pe larg în materialul video următor.

 

Alin este doar unul dintre cei aproximativ 1.000 de copii care se nasc anual în România cu malformații cardiace și care au nevoie de intervenții chirurgicale pentru șansa să crească mari. Unii sunt operați de urgență în primele luni de viață, alții au nevoie de mai multe intervenții în timp. 200 de operații se fac în fiecare an, în medie, în Secția de Cardiochirurgie a Spitalului de Copii Marie Curie din București, iar dintre celelalte cazuri, multe ajung în străinătate. Transportul și stresul pentru acești copii sunt însă riscuri care pot fi evitate prin acordarea tratamentului necesar aici, în țară.

Secția de Cardiochirurgie a Spitalului de Copii Marie Curie inaugurate în 2013 are o singură sală de operații și doar șase locuri în terapia intensivă cardiacă. Pentru a putea opera 400 de copii care vin pe lume cu malformații cardiace, de două ori mai mulți decât în prezent, spitalul are nevoie de mai mult spațiu, de mai multe echipamente și de mai mulți profesioniști care pot avea grijă de acești copii. Astfel, extinderea secției de la 745 m² la 1.900 m² poate însemna două săli de operații, 15 - 20 de locuri în terapia intensivă cardiacă, 25 de locuri noi pentru îngrijirea copiilor înainte și după operație, dar și reamenajarea și modernizarea tuturor spațiilor și dotărilor, iar toate acestea se pot întâmpla doar cu implicarea și sprijinul financiar al comunității.

Din 2006, Asociația Inima Copiilor ajută copiii, părinții și medicii să aibă speranța și posibilitatea de a visa în continuare. NN România este alături de inimile lor și de Inima Copiilor, prezintă povești ale copiilor care, cu ajutorul personalului medical și al oamenilor inimoși care au donat către Asociația Inima Copiilor, au ieșit învingători și donează mai departe pentru a transforma extinderea Secției de Cardiochirurgie a Spitalului de Copii Marie Curie în realitate.

Și tu poți face o diferență și ajuta inimile cât mai mulți copii să fie învingătoare. Trimite acum un SMS cu textul LOVE la 8844 și începe să donezi 2 euro lunar, iar NN dublează donația ta.

Îți mulțumim... din inimă.