Mergi la conţinutul principal

Inimi care bat – Povestea Anastasiei

Fapte pentru bine
Inimi care bat - povestea Anastasiei
Inimi care bat - povestea Anastasiei

Anastasia e o micuță moțată, cu ochi mari și curioși. De problemele inimii ei se știa din a treisprezecea săptămână de sarcină. A urmat o perioadă dificilă, plină de analize, teste și examinări, încheiată cu o operație cardiacă la doar opt luni de viață. „Sunt copii în situația ei care nu ajung să fie operați, și asta mă sensibilizează și mai tare.”

 

La cinci ani, Anastasia va trebui operată din nou. Pentru a primi o nouă șansă și a putea beneficia în România de intervenția chirurgicală de care are nevoie, e nevoie de extinderea Secției de Cardiochirurgie a Spitalului de Copii Marie Curie. Un spital mai mare, modernizat, cu suficient personal, poate ajuta de două ori mai mulți copii care au nevoie de operații pentru malformații cardiace decât în prezent.

 

Poți urmări întreaga poveste a Anastasiei în materialul video de mai jos.

 

 

Aproximativ 200 de copii sunt operați anual la Secția de Cardiochirurgie a Spitalului de Copii Marie Curie, dar peste 1.000 de copii se nasc în fiecare an cu malformații cardiace în România. Secția are o singură sală de operații, șase paturi la terapie intensivă cardiacă și un singur perfuzionist cardiac. Extinderea secției și dotarea ei cu mai multe paturi, săli de operație și profesioniști dedicați, înseamnă o șansă la viață pentru sute de copii și familii din România. Prin donații și ajutorul comunității, aceste lucruri sunt posibile.

 

Din 2006, Asociația Inima Copiilor ajută copiii, părinții și medicii să găsească speranța de a lupta în continuare. NN România este alături de inimile micuților și de Inima Copiilor, iar împreună prezintă povești ale copiilor care, cu ajutorul personalului medical și al oamenilor inimoși care au donat către Asociația Inima Copiilor, au ieșit învingători și donează mai departe pentru a putea extinde Secția de Cardiochirurgue a Spitalului de Copii Marie Curie.

 

Chiar tu poți face o diferență pentru ca inimile celor mici să crească mari. Trimite acum un SMS cu textul LOVE la 8844 și începe să donezi 2 euro lunar, iar NN dublează fiecare donație.

 

Îți mulțumim... din inimă.