Mergi la conţinutul principal

Inimi care bat - Povestea Danei Rogoz

Fapte pentru bine
Dana Rogoz
Inima care bat - Dana Rogoz

Alături de inimile magice ale micuților de la Secția de Cardiochirurgie a spitalului Marie Curie din București este și actrița Dana Rogoz. În rolul de mamă, Dana a trăit la rândul ei acele momente, parcă infinite, când cei mici au fost bolnavi, trăiri care fac ca lumea să capete o altă dimensiune și orice părea odinioară important, să pălească.

Acum e alături de micuții care stau la rând pentru un loc în spital și de părinții care așteaptă cu nerăbdare o veste bună: vestea că cei mici pot beneficia de intervenția chirurgicală sau tratamentul de care au nevoie și că au șansa de a lupta în continuare. „Avem nevoie ca acest plan de a extinde secția de cardio-chirurgie să fie pus în practică la timp, pentru că vorbim de o situație efectiv contra-cronometru. E foarte greu să fii acum în locul unui părinte care așteaptă o operație pentru copilul său într-o secție de cardio-chirurgie a unui spital din România. Nu e foarte greu, e inimaginabil de greu.”

Trăirile Danei pot fi urmărite integral în materialul video de mai jos.

 

 

 

În jur de 200 de copii sunt operați în fiecare an la Secția de Cardiochirurgie a Spitalului de Copii Marie Curie, însă 1.000 de copii se nasc anual cu malformații cardiace în România, iar o parte au nevoie de mai multe intervenții chirurgicale în timp. Astfel, 1.500 de copii au nevoie în fiecare an de intervenții chirurgicale la inimă pentru a putea crește mari.

Prima secție de cardiochirurgie din țară, inaugurată în 2013 în cadrul celui mai mare spital de pediatrie din România, are o singură sală de operații și doar șase paturi la terapie intensivă cardiacă. Extinderea secției poate însemna șansa la intervenții chirurgicale pentru 400 de copii anual, de două ori mai mulți decât în prezent, prin alocarea mai multor locuri pentru îngrijirea copiilor, mai mulți profesioniști dedicați, și echipamente moderne pentru dotarea spațiilor. Toate acestea se pot întâmpla doar cu implicarea și sprijinul financiar al comunității.

Din 2006, Asociația Inima Copiilor ajută copiii, părinții și medicii să aibă puterea de a lupta în continuare. NN România este alături de inimile micuților și de Inima Copiilor, prezintă povești ale copiilor care, cu ajutorul personalului medical și al oamenilor inimoși care au donat către Asociația Inima Copiilor, au ieșit învingători și donează mai departe pentru a putea extinde Secția de Cardiochirurgie a Spitalului de Copii Marie Curie.

Chiar tu poți face o diferență pentru ca inimile celor mici să crească mari. Trimite acum un SMS cu textul LOVE la 8844 și începe să donezi 2 euro lunar, iar NN dublează fiecare donație.

Îți mulțumim... din inimă.