Mergi la conţinutul principal

Inimi care bat - Povestea lui Eric

Fapte pentru bine
Andreea Vlădescu, mama lui Eric
Andreea Vlădescu, mama lui Eric

Eric poartă un zâmbet larg, cu un chicotit care ar putea să înveselească lumea-ntreagă. La numai trei luni, Eric a intrat într-o operație care a durat nu mai puțin de opt ore. O eternitate pentru părinți, cei responsabili pentru viața lui și toți cei care i-au îndrăgit surâsul.  

La un an după operație, Eric are nevoie de o a doua intervenție, însă nici măcar nu se poate programa pentru că lista de așteptare este extrem de lungă. Mama lui Eric așteaptă un miracol pentru ca micuțul ei să ajungă din nou în mâinile agile ale medicilor de la Marie Curie. „N-avem cu cine să vorbim, nu putem decât să ne ducem așa, la ușă, și Dumnezeu cu mila.”

Povestea lui Eric poate fi urmărită mai îndeaproape în următorul material video:

 

 

Eric e doar unul dintre cei aproximativ 1.000 de copii care se nasc în România cu malformații cardiace. Cei mici pot fi salvați prin ajutor de specialitate, într-o secție pregătită să trateze astfel de cazuri. Pentru ca acest lucru să se întâmple, e nevoie ca Secția de Cardiochirurgie a Spitalului Marie Curie să fie extinsă și dotată cu aparatură modernă. În prezent, secția are o singură sală de operații și numai șase locuri la terapie intensivă, având capacitatea să opereze doar 200 de copii pe an, iar extinderea ar însemna ajutor și șanse să crească mari pentru de două ori mai mulți copii.

 

Din 2006, Asociația Inima Copiilor ajută copiii, părinții și medicii să își păstreze speranța de a lupta în continuare, alături de comunități întregi care înțeleg urgența acestei cauze. NN România este alături de inimile micuților și de Inima Copiilor, donează și ajută ca poveștile celor mici să fie cunoscute de cât mai mulți oameni inimoși care ar putea contribui.

 

Chiar tu poți face o diferență pentru a ajuta inimile a cât mai mulți copii să fie învingătoare. Trimite acum un SMS cu textul LOVE la 8844 și începe să donezi 2 euro lunar, iar NN dublează donația ta.

 

Îți mulțumim... din inimă.