Mergi la conţinutul principal

Ioana Chiru, un Finance Business Partner în căutare de povești noi, în cărți și în lumea din jur

Viața la NN
Ioana Chiru NN
Ioana Chiru NN

Povestea NN România este scrisă în fiecare zi de oameni, iar grija pentru fiecare dintre ei se vede în tot ceea ce facem. De la clienţi, la colegi şi colaboratori, ştim că relaţiile care contează încep cu două cuvinte simple: îmi pasă, și se continuă cu pasiune, implicare și susținere în planurile de viitor. În cei peste 26 de ani de când suntem prezenţi pe piaţa din România am învăţat cât de important este să fim noi înșine și că tocmai diferenţele dintre noi sunt cele care ne fac să fim mereu mai buni, ne inspiră să ne transformăm pasiunile în abilități și, mai ales, ne ajută să fim alături de clienți așa cum au nevoie ca să protejeze ce contează cel mai mult pentru ei.

 

Am stat de vorbă cu Ioana Chiru, Finance Business Partner, pentru că vrem să surprindem oamenii din echipa NN așa cum sunt ei în viața de zi cu zi, cu poveștile și pasiunile care îi inspiră, și să arătăm ce face din NN locul în care tu contezi.

 

Ioana, povestește-ne ce pasiuni îți dau energie și îți ocupă cel mai mult din timpul liber.

Îmi place să descopăr lucruri noi prin lectură, filme și locuri vizitate și să împărtășesc impresiile cu soțul meu. În plus, pentru că pozele pot surprinde frânturi de timp, îmi este drag să fac poze la care să ne uităm apoi împreună și să rememorăm ce am văzut și cum ne-am simțit. Nu am un hobby, însă sunt foarte multe lucruri care mă fac fericită. De la cele menționate anterior până la o cafea, o melodie ce mă face să dansez în bucătărie, la un curcubeu care apare printre nori și multe alte lucruri pe care le descopăr și redescopăr zilnic.

 

Cum te simți când dedici timp pasiunilor tale?

Relaxată și plină de energie în același timp, pentru că pasiunea mea cea mai mare este să găsesc un motiv de bucurie în lucrurile cotidiene și în primul rând să găsesc mulțumire în mine însămi, pentru ca astfel să găsesc și să aduc bucurie în oamenii și lucrurile din jur.

 

Cum te-ai descrie ca persoană?

Sunt o perfecționistă, lucru care este și calitate și defect, pentru că și entuziasmul trebuie dozat și utilizat eficient. Îmi place să găsesc soluții și să comunic, pentru că din punctul meu de vedere comunicarea este esențială. Nu îmi place să mi se spună să nu mă implic prea mult pentru că lucrurile merg și aşa, pun pasiune în tot ceea ce fac, atât în timpul liber, cât și la serviciu. Am păreri ferme, însă nu îmi plac etichetele și nu cred în adevăruri absolute, iar în viață mă ghidez după ideea de a nu face rău și de a ține cont nu doar de mine, ci și de ceilalți.

 

Care este rolul tău la NN?

Fac parte din echipa de Controlling și ocup rolul de Finance Business Partner. Cu alte cuvinte, sunt persoana din zona de cifre, care este și un partener de discuții. Care pune cifrele în context, să le ajute să își spună povestea. Sunt implicată în bugete, rapoarte și colectez și analizez date pentru a le transpune în informații. Mai mult, îmi place să mă implic și în zona de dezvoltare și eficientizare, pentru că astfel înțelegând care este valoarea adăugată a activităților pot să vin cu propuneri de maximizare.

 

Ce îți place cel mai mult la jobul tău?

Posibilitatea să interacționez cu foarte multe persoane și să mă implic în diverse proiecte. Mă motivează să caut soluții inedite, să reușesc să răspund la întrebări sau să fac oamenii să-și pună întrebări și nu există satisfacție mai mare decât să văd cum o idee prinde viață și aduce beneficii de orice fel.

 

Cum ai ajuns să lucrezi în domeniul asigurărilor?

Domeniul asigurărilor a fost prima mea dragoste în facultate. Am urmat ASE-ul și am ales specializarea asigurări pentru că mi s-a părut foarte interesantă ideea de a te gândi la viitor în termen de probabilități și de a găsi soluții pentru a le îmbunătăți. Cât timp există o viziune atracția mea pentru domeniul asigurărilor rămâne.

 

Ce calități crezi că trebuie să aibă cineva care își dorește un job ca al tău?

Persoanele interesate de un astfel de job ar trebui să fie curioase, comunicative și perseverente, pentru că asta te face să te dezvolți constant. Orice altceva vine cu timpul.

 

Ce iei cu tine la birou din pasiunea ta?

Totul. La birou sunt la fel ca în viața personală. Cu bune și cu mai puțin bune.

 

A fost vreun moment în care pasiunea ta a surprins la job?

Da, îmi place să împărtășesc informații cu cei din jur și astfel colegii și prietenii mei află de la mine lucruri noi. Mai mult, încerc să fiu atentă și să știu când să mă opresc din vorbit pentru că uneori cel mai mult putem bucura și ajuta doar ascultând.

 

Cum ai descrie viața la NN?

Plăcută, datorită oamenilor care fac parte din NN.

 

Ce îți place la activitatea ta în NN?

Flexibilitatea și faptul că pot veni cu idei și contribui astfel la dezvoltarea activităților.

 

Numește 3 lucruri pe care le apreciezi sau de care te simți apropiată în NN.

Clear, Care, Commit. Mă regăsesc în valorile NN și mă ghidez după ele atât la job, cât și acasă.

 

Ioana este parte din echipa NN România, lider în asigurări de viață și pensii private, care susține peste 2,3 milioane de clienți, un sfert din populația activă a României, să protejeze ceea ce contează cel mai mult pentru ei - viață, sănătate, familie.