Mergi la conţinutul principal

Loredana Baciu, despre ingredientele unei vieți trăite cu pasiune, atât profesional, cât și personal

Viața la NN
Loredana Banciu NN
Loredana Banciu NN

Povestea NN România este scrisă în fiecare zi de oameni, iar grija pentru fiecare dintre ei se vede în tot ceea ce facem. De la clienți, la colegi și colaboratori, știm că relațiile care contează încep cu două cuvinte simple: îmi pasă, și se continuă cu pasiune, implicare și susținere în planurile de viitor. În cei peste 26 de ani de când suntem prezenți pe piața din România am învățat cât de important este să fim noi înșine și că tocmai diferențele dintre noi sunt cele care ne fac să fim mereu mai buni, ne inspiră să ne transformăm pasiunile în abilități și, mai ales, ne ajută să fim alături de clienți așa cum au nevoie ca să protejeze ce contează cel mai mult pentru ei.

 

Am stat de vorbă cu Loredana Baciu, Consultant NN în Baia Mare, pentru că vrem să surprindem oamenii din forța de vânzări NN așa cum sunt ei în viața de zi cu zi, cu poveștile și pasiunile care îi inspiră, și să arătăm ce face din NN locul în care tu contezi.

 

Loredana se descrie ca fiind „mamă cu normă întreagă, consultant financiar și profesor cu aproape 15 ani de experiență” și ne dezvăluie că prioritatea ei este să-și dezvolte pasiuni comune cu fiica sa de 11 ani, pentru a petrece împreună cât mai mult timp. În plus, a descoperit recent schi-ul⛷️, pe care îl consideră un sport de iarnă extraordinar, și, odată cu acesta, a realizat faptul că „atunci când îți dorești cu adevărat un lucru, orice frică dispare, atitudinea potrivită te face să prinzi curajul de a depăși orice obstacol”. În perioada verii, își petrece timpul liber călătorind 🗺️, „pentru a descoperi locuri, culturi și oameni noi”. Aceste moduri de a-și valorifica timpul liber o fac să simtă că se regăsește, că își încarcă bateriile, „lucru care este esențial mai ales în activitatea pe care o desfășor”.

 

„Sunt omul care mereu are o vorbă bună și o încurajare, sunt mereu cu zâmbetul pe buze, empatică, atentă, înțelegătoare, și încerc să mă bucur de fiecare zi și de fiecare interacțiune cu clienții”. La rândul ei, se simte iubită de cei din jur și se asigură că și ceilalți simt energia ei pozitivă.

 

Din calitatea de consultant NN, Loredana are rolul de „a ajuta clienții să aibă grijă de ceea ce contează cel mai mult pentru ei: sănătatea și familia”, așa cum descrie chiar ea. Se simte împlinită prin activitatea ei, întrucât simte că poate face o diferență în viețile oamenilor, poate ajuta real și poate fi un om de bază pentru ei. Același sentiment îl are și când îi poate sprijini pe colegii din agenție. „Mă bucură mult faptul că primesc des feedback din partea clienților și nu numai, despre faptul că le place să lucreze cu mine, ca o confirmare a faptului că aduc valoare în viața lor”.

 

Loredana consideră că acest job îi aduce foarte multă bucurie 😊 și s-a transformat mai degrabă într-un stil de viață pe care îl trăiește cu entuziasm. Vede sprijinul real pe care îl oferă clienților și se încarcă de energie gândindu-se la momentele fericite pe care fiecare client le va avea în viața lui datorită colaborării cu ea și, implicit, cu NN, „când copilul lui va ajunge la majorat și își va încasa rentele de studiu, sau când el va ajunge să se bucure de pensie, dar și în acele momente când apar lucruri neprevăzute și se pot baza pe NN”. Loredana simte astfel că aduce valoare în viața oamenilor și că se află în locul potrivit. „Sunt mândră că fac parte din NN, mai ales că am aceleași valori pe care compania le promovează: Încredere, Transparență, Sprijin, TU CONTEZI, mă bucur că aici am întâlnit oameni extraordinari și unii mi-au devenit adevărați prieteni, și apreciez că găsesc mult sprijin, încurajare și ghidare”.

 

Anul acesta se împlinesc 9 ani de când Loredana este parte din forța de vânzări a NN România. În acest timp, a reușit să fie primul consultant VIP, apoi Independent și top 5 pe țară, din istoria agenției Baia Mare. „Cred despre mine că sunt ambițioasă, perseverentă, îmi place să îmi setez propriile obiective”. Tot ea ne spune că pentru un astfel de job, „trebuie multă muncă, organizare, răbdare, perseverență, un mindset potrivit, să iubești oamenii și să îți placă să lucrezi cu ei”. Aici i-a fost foarte utilă și experiența în învățământ, deoarece a înzestrat-o cu răbdarea necesară pentru relația cu clienții, iar ceea ce o ajută să se bucure și mai mult de acest rol este flexibilitatea programului, care îi redă echilibrul necesar între responsabilitățile profesionale și cele personale.

 

Mai departe, Loredana spune că își va continua misiunea de a fi alături de clienți, iar în plan personal visează să schieze pe pârtiile din Italia și Elveția și să-și organizeze vacanțe de schi alături de fiica ei. „Cât despre alte pasiuni, mi-ar plăcea să reiau cursurile de dans”.

 

Loredana este parte din forța de vânzări NN România, lider în asigurări de viață și pensii private, care susține peste 2,3 milioane de clienți, adică un sfert din populația activă a României, să protejeze ceea ce contează cel mai mult pentru ei - viață, sănătate, casă și pensii.