Mergi la conţinutul principal

8 lucruri de făcut până la sfârșitul anului

Grijă fără griji
familie in preajma Anului Nou
8 lucruri de făcut până la sfârşitul anului

Finalul de an este întotdeauna un moment în care privim cu toții în urmă și începem să punem pe listă dorințele și planurile pentru anul următor. Pentru a încheia anul bine și a-ți lua energie pentru ce urmează, iată opt lucruri care îți pot da mai multă liniște, siguranță și încredere în viitor.

 

1. Oprește-te pentru câteva minute și apreciază lucrurile bune care s-au întâmplat

Înainte să-ți faci planuri mărețe și să începi să lucrezi din greu pentru obiectivele anului următor, respiră adânc și uită-te la toate lucrurile bune care s-au întâmplat anul acesta. Fă o listă cu tot ce ai realizat, de la cele mai mari reușite până la cele mai mici victorii. Le poți enumera mental sau chiar le poți scrie pe hârtie, pentru a te motiva atunci când ai nevoie. Recunoștința pentru aceste lucruri este extrem de importantă și poate fi „combustibil” pentru anul următor, dar și un aspect care ajută sănătatea mentală.

 

2. Ai grijă de sănătate și mergi la analizele medicale anuale

Înainte de a intra în noul an, asigură-te că organismul tău este sănătos și puternic. Prevenția este esențială pentru sănătate, așa că nu omite analizele de rutină. Printre cele mai importante sunt analizele de sânge (hemoleucograma și alți markeri indicați de medic), sumarul și urocultura și ecografii sau controale specifice în funcție de gen. Totodată, pe baza istoricului tău medical și a categoriei de vârstă din care faci parte, fă-ți și analizele suplimentare de care e nevoie, precum un consult la endocrinolog sau cardiolog, în funcție de recomandările medicului.

 

3. Asigură-ți starea de bine

Grija pentru sănătate e astăzi mai mare ca oricând și, dincolo de prevenție, e foarte important să protejezi sănătatea ta și a celor dragi în viitor. Așadar, dacă nu ai făcut-o până acum, alege o asigurare de sănătate care ți se potrivește și intră în noul an cu liniștea că, dacă apar probleme medicale neașteptate, ai sprijinul financiar de care e nevoie ca tu să te concentrezi pe tratament și să ai grijă de ce contează cel mai mult.

 

4. Protejează-ți casa și familia

Pe lângă sănătatea și starea ta de bine, îți dorești, cu siguranță, ca persoanele dragi și lucrurile care contează cel mai mult pentru tine să fie și ele asigurate. Cea mai simplă și de impact acțiune pe care o poți face în acest sens este să alegi o asigurare de viață și o asigurare de locuință, pentru mai multă protecție și pentru siguranța financiară a întregii familii.

 

5. Mai pune o cărămidă pentru viitorul tău

Se spune că viitorul se construiește cărămidă cu cărămidă, în fiecare clipă. Așadar, nu e niciodată prea devreme să începi să faci ceva pentru „mâine”, fie că vorbim de cinci, cincisprezece sau treizeci de ani. Dacă încă nu te-ai ocupat de pensia ta privată, o poți face acum, rapid și simplu. Descoperă totul despre pensii pe NN.ro, informează-te despre pensia ta Pilon II și despre sumele pe care le-ai acumulat până acum dacă ești participant și alege să pui deoparte în plus pentru o bătrânețe mai liniștită financiar printr-o pensie Pilon III. La bătrânețe, îți vei mulțumi!

 

6. Începe acum ceva ce te-ai gândit că vrei să faci „la anul”

Rezoluțiile ambițioase ne aduc încântare de fiecare dată când le scriem cu grijă în agenda pentru anul viitor. Totuși, de multe ori, ele rămân la stadiul de dorințe, dacă nu avem și un plan concret de acțiune. Un truc care te va ajuta să reușești să ajungi acolo unde vrei este să începi, încă de pe-acum, ceva de pe listă. Nu trebuie să depui eforturi imense, ci doar să faci primul pas. Astfel, te asiguri că vei duce la capăt orice proiect!

 

7. Donează către o cauză în care crezi

Este dovedit științific că o faptă bună nu face bine doar celui care o primește, ci și celui care o inițiază. Gesturile frumoase ne fac să ne simțim mai împliniți, în timp ce persoanele cărora le oferim timpul, atenția, grija, cadourile sau o sumă de bani au o șansă în plus la fericire. Așadar, încheie anul cu o faptă bună acolo unde crezi că e cel mai mult nevoie, indiferent de cauza pe care vrei să o sprijini. Dacă ai nevoie de idei, te poți inspira din inițiativele NN în comunitate.

 

8. Echilibrează-ți situația financiară

Nu trebuie să ți-o spună tradițiile și superstițiile, pentru că știi deja: echilibrul și liniștea financiară sunt foarte importante. Pentru a intra cu bine în noul an, rezolvă de acum orice situație financiară pe care ai amânat-o. Plătește datoriile, returnează împrumuturile, apoi planifică-ți bugetul pentru începutul anului viitor.

 

Încheie anul cu zâmbetul pe buze și bucură-te de tot ce urmează. NN România îți urează sărbători cu bine!