Mergi la conţinutul principal

NN România se alătură Asociației Române de Fintech (Rofin.tech)

NN în media
NN România, prima companie de asigurări care se alătură Asociației Române de Fintech (Rofin.tech)
Gerke Witteveen, CEO interminar NN România

 

Mişcare strategică în procesul de a deveni asigurătorul digital al viitorului

 

NN România este prima companie de asigurări care încheie un parteneriat cu Asociația Română de Fintech, cea mai importantă asociație de companii și startup-uri fintech axate pe digitalizare în industria serviciilor financiare din România. Prin acest parteneriat, NN are în plan să contribuie semnificativ la transformarea digitală a piețelor de asigurări și pensii private, ca parte a strategiei companiei de a oferi clienților o experiență digitală relevantă.

 

„NN și-a început călătoria de digitalizare în urmă cu câțiva ani și astăzi integrăm instrumente digitale, platforme și soluții care aduc beneficii atât echipei noastre, cât și celor peste 2,2 milioane de clienți unici din România. Obiectivul nostru ca lideri de piață este să creștem gradul de conștientizare despre produsele de asigurare și să le facem din ce în ce mai accesibile tuturor românilor. Călătoria va fi lungă, dar ne-am luat angajamentul să o parcurgem. Pentru a ne duce misiunea mai departe, am combinat punctele noastre forte cu abilitățile și mentalitatea startup-urilor inovatoare și acum ne unim forțele cu Asociația Română de Fintech. În acest fel, ne întărim conexiunea cu comunitățile antreprenoriale care inovează și contribuie la dezvoltarea insurtech în România și putem extinde ecosistemul de expertiză și creativitate care să aducă noi resurse misiunii noastre”, spune Gerke Witteveen, Chief Executive Officer interimar la NN România.

 

Din poziția de lider în piețele în care își desfășoară activitatea, NN se concentrează pe digitalizare și a făcut o prioritate strategică din a fi alături de clienții săi în moduri cu adevărat relevante, ajutându-i să protejeze ceea ce contează cel mai mult pentru ei. Asistați de instrumente digitale, clienții pot interacționa cu produsele de asigurare într-o experiență digitală end-to-end. Fluxul de achiziție online asigură emiterea rapidă a contractului, în majoritatea cazurilor în mai puțin de o oră de la semnarea digitală și efectuarea plății, toate documentele necesare fiind accesibile online. Ulterior, clienții au acces electronic, în timp real, la toate informațiile de care au nevoie cu privire la contractul lor prin intermediul aplicației mobile NN Direct și pot interacționa online cu NN pentru a-și accesa beneficiile.

 

„Ne bucurăm foarte mult că un jucător de asemenea anvergură din industria asigurărilor precum NN înțelege importanța susținerii inovației locale în industria financiară, devenind partener al Asociației Române de Fintech. Parteneriatul început astăzi ne onorează și sperăm să aducă multe oportunități de inovare atât pentru companiile membre ale asociației noastre, cât și pentru piaţa de asigurări în general, care poate fi consolidată de un mediu legislativ propice digitalizării în beneficiul clientului”, spune Cosmin Cosma, Președintele Asociației Române de Fintech și co-fondator Finqware.

 

 

 

_____                                                           

 

Despre NN România

NN (www.nn.ro) este prima companie internațională de asigurări de viaţă care a intrat pe piaţa din România, în 1997, iar de 13 ani activează și pe segmentul pensiilor private, fiind lider pe piețele de profil. Totodată, activitatea companiei pe plan local include și managementul investițiilor, iar NN s-a extins și pe piața asigurărilor de sănătate și, recent, pe piața asigurărilor generale, prin adăugarea în portofoliu a asigurărilor de locuințe. NN are aproape 2.000 de angajați și consultanți financiari și susţine peste 2,2 milioane de clienți de asigurări și pensii, un sfert din populația activă a României, să protejeze tot ceea ce contează cel mai mult pentru ei.

 

Despre Asociația Română de Fintech (Rofin.tech)

Asociația Română de Fintech a fost fondată în ianuarie 2020 și reunește în prezent, 19 membri ce reprezintă start-up-uri și scale-up-uri din industria tehnologiilor financiare (fintech). Aceasta are două obiective fundamentate încă de la fondarea ei: conectarea asociației la autoritățile financiare naționale și europene ce pot impacta industria fintech, dar și crearea și facilitarea cât mai multor oportunități de dezvoltare pentru membrii asociației.