Mergi la conţinutul principal

Starea ta de bine 360 grade, de Andreea Think Healthy

Contează să fii bine
Cum să ai grijă de starea ta de bine
Cum să ai grijă de starea ta de bine

Eu sunt Andreea - creator de conținut pe platforma Think Healthy, unde promovez și susțin prin exemplul propriu un stil de viața sănătos și activ prin mișcare, nutriție, mindset, ieșire în natura și din zona de confort. Fostă sportivă de performanță și nutriționist, am început acest stil de viața acum vreo 7 ani, când aveam aproape 100 de kg, aveam anxietate, burnout și fumam. Le-am luat pe rând și în 3 ani am reușit să mă las de fumat, sa slăbesc 26 de kg și mai ales sa îmi schimb percepția asupra corpului meu.

 

Am aflat despre mine că pot schimba energia oamenilor oferind energia mea, așa că mi-am propus să dau mai departe acel "mai bine" prin toate proiectele mele. Promovez mișcarea de orice fel printr-un proiect care se numește #1month1challenge - Incerc cate un sport nou cate o luna și documentez tot procesul pentru cei care ma urmăresc în social media (documentare antrenamente, interviu cu antrenorul, detalii, etc) ca ei sa înțeleagă de ce și cum se desfășoară acel sport dacă se apucă și ei.

 

Știu. Ne e tot mai greu să fim atenţi la toate aspectele vieţii care ne fac mai sănătoşi, mai conştienţi sau mai aproape de o stare de bine totală. Şi asta pentru că mereu există foarte multe informaţii, foarte multe opinii şi prea puţin timp. Şi de obicei e bine să ne întoarcem mereu la noi şi la grija pentru noi. Aşadar, propun să luăm lucrurile simple şi la îndemână, să le punctăm în articolul de astăzi şi să avem grijă de ele în mod recurent, chiar şi acum de sărbători. Ce ziceţi?

 

Sănătatea mintală

 

Încep cu ea pentru că este extrem de importantă, cea mai importantă. Nimic nu ne face mai fericiţi şi mai sănătoși decât să fim bine cu noi, cu ceilalţi, să învățăm să reacţionăm, să ne dezvoltăm emoţional şi să ne înţelegem pe deplin. Şi ar trebui să fie grija noastră din fiecare zi, să fim atenţi la oamenii cu care ne petrecem timpul, la mediile în care ne petrecem majoritatea timpului şi, mai ales, la emoţiile care ies la iveală şi cum le gestionăm. Fie că suntem în perioade normale sau (mai ales) de Sărbători, când e multă presiune din toate părţile. 

 

Cel mai şi cel mai bine, gestionarea emoţiilor se face cu ajutorul unui specialist. În cadrul asigurării generale de sănătate ai extra beneficii pentru sănătate mintală, cum e reducerea de 30% la şedinţe de psihoterapie sau accesul gratuit la webinare sespre Burnout.

 

 
Mişcarea

 

Nu te-ai apucat încă de mişcare? Este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poţi face pentru corpul şi mintea ta. Şi partea bună este că mişcarea poate lua multe forme, pe placul fiecăruia dintre noi. Aşadar, caută ce şi cum îţi place să te mişti şi fă acel lucru! De la dans la dat cu aspiratorul sau jucat badminton, hai să ne amintim că mişcarea trebuie să fie distractivă şi să ne placă! 

În plus, cu asigurarea de sănătate NN vin la pachet și beneficii precum reduceri și abonamente la diferite săli de sport, ca să experimentezi diverse activități și să descoperi ce-ți face plăcere. Iar după antrenamente, poți profita de beneficiile asigurării pentru servicii de spa și relaxare, nutriție și medicină sportivă.

 

Alimentaţia 

 

Nu puteam să nu vorbim şi de alimentaţie, nu-i aşa? Mai ales în perioada asta cu Paştele, când parcă avem tendinţa să mâncăm mai mult decât e cazul. Şi asta doar pentru că aşa face toată lumea. Deci hai să ne gândim la moderaţie, căci mereu e vorba despre ea. Mănâncă ce-ţi place, dar cu moderaţie şi caută mereu să găseşti alternative mai bine făcute, cu grijă pentru alimente şi procesul de fabricaţie, cu grija pentru natură şi pentru tine. Acolo e de învăţat şi adaptat! Uite, de exemplu, cu asigurarea de sănătate NN ai şi acest extra beneficiu: 20% reducere la produse minunat de sănătoase şi gustoase de la magazinele partenere.

 

Sănătatea fizică 

 

Ei bine, e de la sine înţeles că trebuie să avem grijă de sănătatea corpului nostru şi că tot ce am menţionat mai sus ajută să faci asta. Dar ce poţi să mai faci în plus? Să îţi faci analize de rutină şi prevenţie în mod constant, de exemplu, ca să poţi preveni, mai degrabă decât trata, anumite afecţiuni sau dureri. Mai mult, te poţi ocupa mai mult de partea de recuperare a corpului, prin masaje, odihnă şi somn, sau chiar recuperare targetată pentru anumite dureri. Ştiai că ai şi 20% reducere la servicii de recuperare medicală odată cu asigurarea ta de sănătate? În plus, prin parteneriatul cu reţeaua Regina Maria, orice problemă de sănătate ai avea, oricând, o poţi adresa în chatul exclusiv NN, direct pe Whatsapp. Chiar şi de Sărbători. Cam cât de tare? 

 

Micile plăceri 

 

Ce-ar fi viaţa fără mici plăceri, bucurii şi lucruri pe care ne place să le facem ca hobby sau de plăcere? Şi în vria timpului care trece repede şi a ritmului în care trăim, uităm deseori să ne oferim aceste bucurii sau să ne bucurăm cu adevărat de ele atunci când se întâmplă. Aşadar, de la haine care ne plac, mici suveniruri, până la experienţe şi călătorii, hai să ne oferim şansa să zâmbim mai des. Aduce fericire şi sănătate pe termen lung, căci despre asta este viaţa, să ne bucurăm de ea şi de ce ne oferă. Pentru inspiraţie, îți amintesc că ai inclus în asigurarea de sănătate un abonament pentru o platformă dedicată, unde găseşti reduceri la tot felul de lucruri interesante. 

 

Nu-i aşa că totul pare mai organizat şi mai la îndemână acum? Era nevoie doar de o mică structură, nimic mai mult. E simplu să trăim sănătos când ai atâtea lucruri la îndemână şi ajutorul potrivit, vă zic! 

 

Sărbători frumoase!