Mergi la conţinutul principal

Nety Trifan, despre „viața la NN, mai mult decât un job”

Viața la NN
Nety Trifan consultant NN
Nety Trifan consultant NN

Povestea NN România este scrisă în fiecare zi de oameni, iar grija pentru fiecare dintre ei se vede în tot ceea ce facem. De la clienţi, la colegi şi colaboratori, ştim că relaţiile care contează încep cu două cuvinte simple: îmi pasă, și se continuă cu pasiune, implicare și susținere în planurile de viitor. În cei peste 26 de ani de când suntem prezenţi pe piaţa din România am învăţat cât de important este să fim noi înșine și că tocmai diferenţele dintre noi sunt cele care ne fac să fim mereu mai buni, ne inspiră să ne transformăm pasiunile în abilități și, mai ales, ne ajută să fim alături de clienți așa cum au nevoie ca să protejeze ce contează cel mai mult pentru ei.

 

Am stat de vorbă cu Nety Trifan, Consultant, pentru că vrem să surprindem oamenii din forța de vânzări NN așa cum sunt ei în viața de zi cu zi, cu poveștile și pasiunile care îi inspiră, și să arătăm ce face din NN locul în care tu contezi.

 

Nety, povestește-ne ce pasiuni îți dau energie și îți ocupă cel mai mult din timpul liber.

Îmi place să fac activități în aer liber, cum ar fi sport, călătorii sau drumeții. O altă mare pasiune este pentru mine lectura.

 

Cum te simți când dedici timp pasiunilor tale?

Sportul este activitatea căreia îi dedic o oră în fiecare dimineață și care îmi dă energia să fiu gata pentru o nouă zi.

 

Cum te-ai descrie ca persoană?

E greu să mă descriu, dar persoanele din jurul meu spun despre mine că sunt o femeie puternică. Este adevărat, însă am devenit omul care sunt acum în urma unor evenimente mai puțin plăcute. O persoană foarte dragă mie, care nu mai este alături de noi îmi spunea: „Nety, tu nu trebuie să spui nimic... simpla ta prezență spune tot”. Probabil atitudinea mea în anumite situații sau contexte mă ajută să reușesc în tot ce îmi propun, mai ales că pentru mine nu există „nu se poate”. Anul acesta voi împlini 50 de ani, o cifră ce îmi arată cât de mult am evoluat. Pot spune că unul dintre defectele mele este punctualitatea exagerată, în timp ce una dintre calități este curiozitatea de a explora noi culturi.

 

Care este rolul tău la NN?

Așa cum spun și tinerilor care se uită către rolul de consultant financiar în asigurări, orice activitate ai face, totul este să-ți placă. Activitatea unui consultant nu este doar un job, ci un cumul de fapte, trăiri, emoții, satisfacții... este viața NN.

 

Ce îți place cel mai mult la jobul tău?

Îmi place că este un job în care cred. Am să vă povestesc o întâmplare din noiembrie 2016, când eram în cel de-al doilea an de consultanță și îmi propusesem să avansez de pe locul doi pe primul loc la categoria de consultanți din care făceam parte.

 

La mijlocul lunii noiembrie însă, cineva din familia mea a primit diagnostic de cancer, gradul 3, care necesita o intervenție chirurgicală în străinătate. O astfel de operație costa 25.000 de euro, bani pe care persoana din familie nu îi avea. Așa am început o luptă cu timpul, întrucât intervenția trebuia să se întâmple în cel mult 10 zile.

 

Am luat telefonul ei și am sunat la toate numerele din agendă, povestindu-le prin ce trece și cât de mult are nevoie de ajutorul fiecăruia dintre noi. Apoi m-am uitat și în agenda și în rețeaua mea și am discuta cu oricine am considerat că poate susține campania umanitară pe care o desfășuram.

 

În 10 zile, banii necesari au fost strânși și intervenția a avut loc. Dincolo de situația neprevăzută în sine, această experiență personală a fost un exemplu real despre cât de importantă este o asigurare de sănătate atunci când ai cel mai mult nevoie. Și o sursă de energie prin care, pe plan profesional, am reușit să-mi ating obiectivul de a obține locul întâi.

 

Cum ai ales să lucrezi în domeniul asigurărilor?

Am ajuns să lucrez la NN din calitatea de asigurat. La aniversarea unuia dintre produsele de asigurare pe care le aveam, în agenția în care stăteam de vorbă cu consultantul meu a întrebat cineva din echipă dacă știu pe cineva interesat de un job de consultant la NN. Eu, glumeață cum sunt, am spus: „Da, eu”.

 

A urmat o discuție în care am luat primul contact cu ce presupune o carieră în NN, iar acum se împlinesc nouă ani de când sunt consultant. An de an am evoluat, atât profesional în forța de vânzări NN, fiind astăzi consultant independent, dar cel mai mult, ca om.

 

Ce calități crezi că trebuie să aibă cineva care își dorește un job ca al tău?

Cred că cea mai mare calitate a unui consultant este încrederea. Doar cu încredere în tine și în produsele pe care le oferi oamenilor poți obține performanță. Iar o altă abilitate foarte utilă unui consultant este aceea de a nu-și pierde concentrarea în situații de criză. Eu sunt o persoană cu foarte multă energie care gestionează bine o situație de stres.

 

Ce iei cu tine la birou din pasiunea ta?

Faptul că antrenamentul este mama învățăturii. Antrenează-ți mintea, trupul și vei face față oricărei situații la job sau în viața de zi cu zi.

 

Ce planuri ai pentru a-ți dezvolta pasiunea?

Mi-ar plăcea să merg la un training de dezvoltare personală. Doar cu timpul stau mai rău, dar cu siguranță voi reuși.

 

Numește 3 lucruri pe care le apreciezi sau de care te simți apropiată în NN.

Iubesc NN și respir NN. Aici am găsit a doua pereche de aripi, reușind să-mi cresc copiii singură, reușind financiar să-mi împlinesc dorințele, iar profesional să fiu acolo unde mi-am dorit.

 

Nety este parte din forța de vânzări NN România, lider în asigurări de viață și pensii private, care susține peste 2,3 milioane de clienți, adică un sfert din populația activă a României, să protejeze ceea ce contează cel mai mult pentru ei - viață, sănătate, casă și pensii.

Psst! Poate te intereseaza si alte articole