Mergi la conţinutul principal

Ce este pensia privată facultativă pentru angajaţii tăi?

Pensia facultativă este un produs financiar pe termen lung dedicat unui venit suplimentar odată împlinita vârsta de 60 de ani.

Vrei mai multe detalii despre pensia facultativă NN?

Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul, iar un consultant NN te va suna rapid, ca să-ți ofere toate detaliile.

Beneficiile pensiei private facultative pentru angajator

taxe mai putine cu NN
Mai puține taxe

Pentru fiecare angajat căruia îi oferi acest beneficiu, sumele virate către fondul de pensii facultative vor fi scutite de la plata tuturor taxelor salariale în limita echivalentului în RON a 400 EURO/an fiscal. De asemenea, angajatii care contribuie individual vor beneficia la randul lor de deducerea sumei respective din baza de calcul pentru impozitul pe venitul din salarii, in limita echivalentului in RON a 400 EUR/an fiscal.

angajati motivati cu beneficiu extra salarial
Îți motivezi angajații

Loializezi și motivezi oamenii cu care lucrezi prin oferirea unui beneficiu extra salarial, pentru ca viitorul lor să fie unul liniștit.

flexibilitate fond de pensie facultativa
Tu alegi fondul la care contribui

Tu alegi între două fonduri de pensii facultative: Fondul de Pensii Facultative NN Activ (profil de risc dinamic) și Fondul de Pensii Facultative NN Optim (profil de risc echilibrat), ambele având o structură mixtă între clase de active, în limitele legii. Mai exact, banii vor fi investiți în titluri de stat, obligațiuni corporative și acțiuni cotate pe piețe reglementate.

contributie flexibila
Perioadă de contribuție flexibilă

Perioada flexibilă de contribuție ce poate dura până la momentul deschiderii dreptului la pensie, sau mai scurtă, cu optiunea de a suspenda plata contributiilor.

Hai să vorbim despre pensia privată facultativă pentru angajați

Completează formularul de contact și te sunăm cât ai clipi 😉

Caracteristicile pensiei private facultative

Află tot ce trebuie să știi despre cum se plătesc contribuțiile pentru pensia privată facultativă și cum vor încasa angajații tăi banii.

Contribuții

Contribuțiile lunare se transformă în unități de fond și se acumulează într-un cont individual. 

 

Plata lunară

Angajatul este cel care aderă, însă plata contribuției se va face exclusiv prin intermediul angajatorului. În plus, angajatul poate decide să contribuie suplimentar, din propriul salariu, pe lângă contribuția angajatorului.

 

Virarea către fondul de pensii

Ambele tipuri de contribuții vor fi virate către fondul de pensii facultative de către angajator, prin reținerea contribuției individuale din salariul net al angajatului.

 

Cum primesc angajații banii

La implinirea varstei de 60 de ani sau in caz de invaliditate, angajatul va primi valoarea unităților acumulate în cont sub forma unei plăți unice sau a unor plăți eșalonate lunare pe o perioadă de maxim 5 ani, în funcție de opțiunea exprimată la momentul depunerii cererii pentru solicitarea dreptului la pensie facultativă.

 

Vrei mai multe detalii despre pensia facultativă NN?

Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul, iar un consultant NN te va suna rapid, ca să-ți ofere toate detaliile.

Cum plătesc contribuțiile?

Oricum ai face plata, trimite-ne si detaliile utile pentru identificarea si alocarea acesteia.

Pensii obligatorii modificari date personale

NN Direct pentru Companii, un serviciu online ca tu să afli  în timp real ce vrei să știi despre contribuțiile către Fondurile de Pensii Private Facultative NN.

Pensii facultative companii plata

Cu un singur ordin de plată pentru toți angajații, dacă plătești pentru un singur fond. Dacă faci plata pentru ambele: separat pentru fiecare fond în parte – câte un ordin de plată pentru contribuțiile totale (angajați și angajator).

Vrei mai multe detalii despre pensia facultativă NN?

Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul, iar un agent de marketing NN te va suna rapid, ca să-ți ofere toate detaliile.

 

Ce trebuie să știe angajații care contribuie la pensia facultativă?

Valoarea contribuției

Valoarea contribuției poate fi modificată, transferată, suspendată, încetată sau reluată în funcție de alegerea angajatului. 

 

Cum primesc banii

Banii economisiți pot fi acordați după 60 de ani, pentru cei cu minim 90 de contribuții lunare și dacă valoarea contului individual depășeste un anumit nivel ce va fi stabilit prin lege.

 

Excepții

Totuși, dacă a împlinit 60 de ani, dar celelalte două condiții nu sunt îndeplinite, va primi suma din cont ca plată unică sau plăți eșalonate, la cerere, în funcție de alegerea lui.

 

Contribuții după 60 de ani

Dacă dorește să acumuleze și după 60 de ani, poate plăti în continuare contribuții și să înceapă să beneficieze de pensie mai târziu.

 

Vrei mai multe detalii despre pensia facultativă NN?

Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul, iar un consultant NN te va suna rapid, ca să-ți ofere toate detaliile.

 

Toate documentele de care ai nevoie

Angajații tăi vor avea nevoie de câteva documente pentru a adera la o pensie privată facultativă. Ți-am pregătit o listă, ca să fie simplu să le explici.

 

Vezi evoluția programelor de investiții

Găsești aici raportul de informare care cuprinde detaliile fondurilor de Pilon 3 NN Optim si NN Activ, împreună cu descrierea contextului macroeconomic și al piețelor financiare până la cea mai recentă dată disponibilă.

Contract de administrare a fondului de pensie privată facultativă

Contract de societate civila - Pensia privată facultativă

Contractul de Societate Civila al Fondului de pensii facultative ING Optim
File format: PDF | Dimensiune fişier: 211.6KB
Contractul de Societate Civila al Fondului de pensii facultative ING Activ
File format: PDF | Dimensiune fişier: 211.9KB

Broşură - Pensii facultative

Broşura despre pensiile tale
File format: PDF | Dimensiune fişier: 2.1MB
Vrei mai multe detalii despre pensia facultativă NN?

Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul, iar un consultant NN te va suna rapid, ca să-ți ofere toate detaliile.

 

Descarcă aplicația NN Direct

Cu NN Direct afli ce vrei să știi despre asigurarea sau pensia ta, așa că aici poți descărca aplicația direct pe telefonul tău.