Mergi la conţinutul principal

Adriana Dumitra, un „millennial tipic” conducând o lume a inovației

Viața la NN
Adriana Dumitra
Adriana Dumitra, Innovation Specialist

 

Dincolo de job, fiecare om are o poveste, iar omul din spatele jobului are visuri, pasiuni și preocupări pe care le transformă în planuri şi care îl motivează în fiecare zi. Pentru că „Tu contezi” este ceea ce ne duce mai departe în tot ceea ce facem la NN, descoperim în fiecare zi povestea oamenilor din spatele jobului și ne lăsăm inspirați de planurile lor.

 

Adriana contribuie la transformarea din ce în ce mai mare a serviciilor NN, din rolul de Innovation Specialist ca parte din echipa de inovație Sparklab. Experiența ei alături de NN a început încă din perioada când era studentă și a lucrat în departamentul de Customer Service, trecând apoi la Operations Development. De aici, a urmat o perioadă mai lungă în care s-a dedicat unui proiect de transformare a NN, care a adus-o unde este astăzi.

 

Au trecut 9 ani de la prima interacțiune cu organizaţia și tot atâta timp de când consideră că „NN este awesome”. Observă cu drag evoluția companiei și spune că „toate schimbările la care am fost martoră în acești ani au fost în bine și apreciez mai ales capacitatea de adaptare a companiei la perioada dificilă de acum”, spune Adriana.

 

Pentru ea contează foarte mult să își mențină satisfăcută nevoia de a descoperi lucruri noi și recunoaște că prin intermediul rolului său, își primește aproape în fiecare zi „doza de noutate” necesară. „Combustibilul meu intern este curiozitatea, așa că mă entuziasmez de fiecare dată când învăț ceva nou sau când încep proiecte noi”, povestește Adriana. Rolul Adrianei în echipa Sparklab este de a identifica noi start-up-uri sau soluţii inovatoare cu potenţial în transformarea strategică a NN, de a dezvolta proiecte pilot cu cele selectate care să răspundă nevoilor clienţilor şi, în acelaşi timp, să le alinieze pe toate acestea cu noile modele de “business as usual” ale NN.

 

Recunoaște însă că în viața personală preferă ca lucrurile să fie mai așezate. Chiar dacă este de fel o persoană curioasă și motivată de descoperire, „acasă îmi place să am parte de mai puțină agitație decât la birou și de mai multă siguranță și predictibilitate”.

 

Despre dinamica echipei din care face parte, Adriana spune că se bazează pe colaborare, încredere și multă deschidere. Ea apreciază că „putem construi unul pe ideile celuilalt” și „dacă unul dintre noi are o zi mai puțin bună, celălalt este acolo să intervină”.

 

În ultimul an, Adriana a învățat „că orice abilitate se poate învăța, chiar și acelea despre care acum câțiva ani credeam că sunt imposibile”. Mai spune că și-a îmbunătățit competențele tehnice și din zona IT.

 

Pe partea personală, Adriana se consideră „un millennial tipic” și povestește cum se bucură să petreacă timp cu cei doi căței adoptați, Cicero și Puff, „să inventez jocuri care să ne distreze pe toți, să încerc să-i învăț noi trucuri, să ne plimbăm și uneori să lenevim împreună”. Tot ca un „millennial tipic” în vremuri de pandemie, pe lângă interacțiunile cu „cei doi blănoși”, Adriana și-a descoperit abilitățile de bucătar și „m-am alăturat trend-ului de a prepara banana bread”. În plus, în timpul liber citește și încearcă să țină pasul cu noile titluri de cărți. Când e acasă, „aproape în orice moment, ascult un podcast pe fundal”.

 

Pentru viitor, Adriana visează la „o vacanță care să includă multe plimbări” și vrea să adopte cât mai mult din principiile minimalismului în viața și locuința sa. Profesional, își propune să rămână „pe același drum al inovației și poate într-un viitor fără restricții, să experimentez și scurte misiuni într-o echipă NN din altă țară”.

 

 

Adriana este parte din echipa NN în România, lider în asigurări de viață și pensii private, care susține peste 2,2 milioane de clienți, adică un sfert din populația activă a României, să protejeze ceea ce contează cel mai mult pentru ei - viață, sănătate, casă și pensii. Și pentru că fiecare membru al echipei este special, NN scoate la lumină poveștile lor, presărate de o evoluție profesională frumoasă și pasiuni care inspiră.