Mergi la conţinutul principal

Alternative de bine: NN donează pentru #NoiFacemUnSpital

Fapte pentru bine
campanii donatie NN
Alternative de bine: Clienții votează, NN donează!

Update: Organizația non-profit Dăruiește Viață a fost votată de 49% dintre clienții NN care s-au implicat în această inițiativă. Donația NN în valoare de 100.000 de euro va contribui la construirea primului Spital Național de Copii pentru Cancer, Boli Grave și Traumă - #NoiFacemUnSpital.

 

„Fiecare vot de încredere pentru proiectul #NoiFacemUnSpital este o cărămidă pusă atât la fundația spitalului, cât și la visul nostru - visul a peste 350.000 de donatori individuali de a construi un spital ca în țările vestice, de a crea un campus medical care să ofere tratament la cele mai înalte standarde copiilor cu boli grave. Împreună construim Primul Spital Național de Copii pentru Cancer, Boli Grave și Traumă și arătăm că se poate să aducem o schimbare fundamentală în România lui nu-se-poate. Mulțumim pentru încredere și pentru speranță. Noi, visătorii de la Dăruieşte Viaţă, alături de dumneavoastră, facem lucrurile să se întâmple”, au spus Carmen Uscatu & Oana Gheorghiu, fondatoare Dăruieşte Viaţă.

 

2020 este anul în care ne-am preocupat cu toții, mai mult ca niciodată, de sănătate. Iar pentru NN, lider în asigurări de viață și pensii private, a fost un an în care alternativele de bine în sănătate oferite clienților s-au dovedit mai binevenite ca oricând. De aceea, chiar dacă pandemia de Covid-19 a pus în prim plan riscurile pentru sănătate cauzate de coronavirus, NN a continuat să se concentreze și pe probleme de sănătate care afectează categorii vulnerabile de pacienți, dar care nu au avut parte de aceeași susținere ca în alți ani.

De sărbători, NN și-a îndreptat atenția către trei organizații non-profit care fac minuni pentru sănătatea oamenilor și și-a propus să vină în sprijinul lor, cu ajutorul clienților, printr-o donație în valoare de 100.000 de euro.

 

Este vorba despre Hospice Casa Speranței, Dăruiește Viață și Zi de BINE. Clienții NN votează organizația în care cred cel mai mult și pe care vor să o susțină, între 15 și 17 decembrie, iar până la finalul anului NN donează către aceea dintre ele care cumulează cele mai multe voturi.

 

Hospice Casa Speranţei face ca fiecare zi să conteze pentru copiii și adulții care suferă de boli terminale, prin servicii complete de îngrijire paliativă. Beneficiarii săi au fost printre cei mai afectați în timpul pandemiei, având în vedere că spitalele publice au restrâns îngrijirea pacienților cu cancer. În 2020, Hospice Casa Speranței a îngrijit 4.000 de pacienți, a făcut 4.371 de vizite la domiciliu, 2.268 de consultaţii în ambulatoriu și încă 8.865 de consultații la distanță, 1.933 de ședințe de consiliere psihologică și 3.360 de intervenții derulate de asistenții sociali.

 

Dăruiește Viață construiește Primul Spital Național de Copii pentru Cancer, Boli Grave și Traumă - #NoiFacemUnSpital. Spitalul Viitorului este primul spital de copii construit de la zero în ultimii 30 de ani, exclusiv din donații și sponsorizări. Prima clădire va fi destinată tratării multidisciplinare a copiilor bolnavi de cancer și va găzdui secțiile de oncologie, hemato-oncologie, chirurgie, neurochirurgie, bloc operator, ATI și Primul Departament de Radioterapie. A doua clădire va găzdui restul secțiilor Spitalului Marie Curie.

 

Zi de BINE, asociaţia fondată de Melania Medeleanu, reabilitează zona de pediatrie IV - Digestiv al Institutului Național pentru Sănătatea Mamelor și Copiilor Alessandrescu-Rusescu din București. Mai exact, e vorba despre 6 camere pentru pacienți, fiecare găzduind 3 mame și 3 copii, 4 camere individuale pentru pacienți, un cabinet medical, 2 cabinete de asistență medicală și un spațiu de depozitare, acoperind un total de 530 de metri pătrați.

 

Psst! Poate te intereseaza si alte articole