Care este primul gând care îți vine în minte când te gândești la asigurările de viaţă sau la asigurările de sănătate? Se spune că asigurările sunt scumpe, dar realitatea arată că lipsa lor se poate dovedi mai costisitoare în momentele delicate. Sau că dacă ne pregătim pentru ce-i mai rău, atragem ghinionul. Dar să fie mai sănătos să lăsăm viitorul la voia întâmplării?
Pentru a te ajuta să separi realitatea de ficțiune, am făcut o listă cu cele mai comune mituri despre protecția asigurărilor pentru a clarifica rolul lor în viața de zi cu zi și, mai ales, cum și când ajută să le avem la îndemână.
Mit despre asigurări #1: Asigurările de sănătate sunt scumpe.
În primul rând, nu toate asigurările de sănătate sunt la fel. La NN, de exemplu, o asigurare privată de sănătate costă, în medie, 5 lei pe zi. Uneori, chiar și o cafea costă în zilele noastre mai mai mult. Dar pentru o estimare mai precisă, găsești aici un calculator asigurare de sănătate.
În ceea ce privește beneficiile, putem să ne gândim la o asigurare de sănătate ca la o umbrelă într-o zi ploioasă. Poate că astăzi este senin, dar când vremea se schimbă, e bine să o ai la îndemână. Așa e și în viața reală: când te confrunți cu o situație medicală neprevăzută, asigurarea de sănătate îți poate oferi acoperire financiară pentru tratament. Nu este acesta, oare, un beneficiu imediat?
Și să nu uităm că asigurările de sănătate nu sunt doar pentru momentele critice. Ele pot include și servicii medicale de prevenție, cum ar fi vizite la medic sau analizele de rutină pe care este bine să le faci anual, pentru a te menține sănătos și pentru a preveni apariția unor probleme mai grave în viitor.
Un alt exemplu este asigurarea de sănătate pentru tratament în străinătate Premium Care Abroad de la NN, cu ajutorul căreia poți accesa până la 2 milioane de euro sumă asigurată pentru diagnosticarea și tratamentul în străinătate a bolilor grave. Totul de la 176 lei/lună.
Asigurarea de Sănătate Premium Care Abroad
Se întâmplă uneori să dai de greu. Pentru astfel de momente, ai nevoie de o cale ușoară.
👉 Și dacă tot a venit în discuție subiectul „bani”, ți-am pregătit și un articol despre cum sa investesti inteligent, care te-ar putea interesa.
Mit despre asigurări #2: Nu am nevoie de asigurare de sănătate când sunt tânăr.
Sigur, când suntem tineri, avem planuri mari de viitor și toată viața înainte. Știm exact cum vrem să arate viitorul și planificăm fiecare pas pe care trebuie să-l parcurgem pentru a ne atinge obiectivele. Însă, așa cum știi și tu, viața, uneori, ne surprinde. Și, din păcate, nu tot timpul ne surprinde plăcut.
Și nu vorbim aici doar despre boli grave, ci inclusiv de mici accidente care se pot întâmpla oricând. De exemplu, o entorsă după un meci de fotbal cu băieții sau o fractură după o drumeție la munte. Pe lângă timp pierdut pentru investigații și, uneori, chiar intervenții chirurgicale, astfel de întâmplări costă și bani.
Și, în astfel de cazuri, nu te-ai bucura să știi că de costuri se ocupă asigurarea, nu salariul sau economiile tale?
Mit despre asigurări #3: Nu am nevoie de asigurare medicală privată dacă sunt asigurat la stat sau de angajator.
Sistemul public de sănătate e o opțiune, dar așteptarea poate fi destul de lungă, iar tratamentul sau procedurile de care ai nevoie s-ar putea să fie mai greu de accesat. Iar când vine vorba despre intervenții rapide într-o situație limită, viteza de reacție este importantă, iar banii nu ar trebui să fie o grijă în plus.
Un alt aspect important este confortul fizic și, de ce nu, emoțional. Cu o asigurare medicală privată, ai acces la servicii medicale private de top, adică aparatură de ultimă generație, doctori și tratamente pe măsură și tot confortul de care ai nevoie.
👉 Descoperă mai multe despre asigurarea de sanatate de la NN, care îți oferă acces la cea mai mare rețea de spitale și clinici private din România. Dacă alegi un spital din rețeaua NN, plătim direct spitalului costurile tratamentului, în limita sumei asigurate de 100.000 lei/an, dar dacă preferi un alt spital privat, atunci îți vom deconta după externare 80% din costurile tratamentului. Te ajutăm și dacă apelezi la un spital public și îți plătim o sumă fixă de bani pentru fiecare zi de spitalizare.
Cât despre diferența dintre un abonament medical oferit de angajator și o asigurare de sănătate, cele două se completează reciproc pentru că acoperă nevoi diferite. Adesea, abonamentele medicale, cum sunt cele oferite de angajator, includ servicii de prevenție (consultații, analize, investigații). O asigurare de sănătate acoperă mai multe servicii medicale, până la intervenții chirurgicale într-o rețea medicală privată în țară și în străinătate.
Mit despre asigurări #4: Asigurarea de viață este utilă doar în caz de deces.
O altă confuzie comună este cea dintre o asigurare de sănătate versus o asigurare de viață. Pentru cea din urmă, cea mai frumoasă descriere am primit-o chiar de la un client NN:
❤️ Asigurarea de viață este ca o declarație de dragoste pe care o faci familiei.
Astfel, o asigurare de viață este mai mult decât o simplă poliță de asigurare: este un gest concret de responsabilitate și iubire față de tine și de cei dragi.
Într-adevăr, în cazul în care se întâmplă ceva cu persoana asigurată, cei dragi vor beneficia de suma asigurată în caz de deces, adică până la 900.000 lei în cazul asigurării de viață Prudent 30 de la NN.
În plus, la o asigurare de viață poți adăuga, într-adevăr, asigurări suplimentare de sănătate ca o completare la protecția de bază. Astfel, te bucuri de protecție imediată și bani pentru tratament în cazul unor probleme medicale neașteptate.
Doar câteva exemple de asigurări suplimentare de sănătate pe care le poți atașa la asigurarea ta de viață de la NN:
- Asigurare pentru recuperare medicală în caz de accident
- Asigurare pentru diagnosticare cu cancer
- Asigurare diagnosticare cu o afecțiune gravă
În aceste situații, suma asigurată pentru tratament poate ajunge până la 700.000 lei/an.
Mit despre asigurări #5: Pot face o asigurare de viață doar pentru mine.
În primul rând, asigurarea de viață este o soluție de a-i proteja pe cei dragi din punct de vedere financiar. Dar poate oferi mai mult decât atât.
Poți alege o asigurare de viață cu plan de economisire pentru copii sau pentru planurile tale de viitor. Sau o asigurare de viață cu plan de investiții.
De exemplu, o asigurare de viață cu componentă de investiții sau economisire pentru copii poate face exact asta: este o metodă simplă, sigură și eficientă prin care poți să pui bani deoparte pentru copil, în timp ce ai și o asigurare de viață pe numele tău care îl protejează.
👉 Descoperă mai multe despre rolul asigurarilor in planificarea financiara și află și alte metode practice pe care le poți aplica pentru a te bucura de un viitor financiar stabil.
Bineînțeles, să nu uităm de acele momente critice: cum ar fi diagnosticul unei boli sau un accident neașteptat. În astfel de situații, o asigurare de sănătate chiar poate face diferența dintre a accesa rapid tratamentul necesar, fără efort financiar, sau a te confrunta cu dificultăți.
Concluzionând, nimic nu poate demonta miturile mai bine decât situațiile reale din jurul nostru. Apelează la un consultant financiar NN care să-ți ofere mai multe informații de care ai nevoie pentru o decizie potrivită.
Surse foto: eStock.